Dvoubrankový náskok obrácen. To, co se povedlo Kometě v Třinci, nyní předvedli svěřenci Václava Varadi v Hradci Králové. Hráči z drakem na prsou dokonali obrat ještě před koncem základní hrací doby a poskočili do čela tabulky.

Oceláři chtěli zapomenout na druhou polovinu zápasu proti Kometě a vstoupili do souboje s Mountfieldem aktivně, jenže brankář Lukeš domácí celek podržel a tlak Slezanů ustál. Naopak Hradečtí udeřili z první akce. Přečíslení tři na dva završil střelou přes obránce Oksanen. Ještě hůř bylo pro bíločervené v závěru první třetiny, kdy přesilovku využil střelou od modré čáry McCormack.

Prostřední část odstartovala pro Oceláře nádherně. Už ve 22. minutě využil postavení spoluhráče před v těsné blízkosti brankáře Lukeše Nestrašil a přesnou střelou do horní poloviny brány snížil. Poté se několikrát zaskvěli oba brankáři a diváci si museli počkat na gól až do třetí třetiny.

Blízko vyrovnání byl ve 48. minutě Zahradníček, ale jeho pokus se odrazil od tyče. Uspěl až Hrňa, který využil zpětnou přihrávku Marcinka a střelou z ostrého úhlu překvapil hradeckého brankáře. Když už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, přišlo nahození Adámka od modré čáry, které tečoval do hradecké branky Roman.

Třinečtí si tak zpříjemnili cestu do Chomutova tříbodovým ziskem v Hradci. Čtyřdenní venkovní trip završí pátečním zápasem na ledě Kladna. Utkání startuje v 18 hodin.