Dlouho to vypadalo dobře, Třinec byl blízko třem bodům z Chomutova, jenže drtivý tlak Kladna v závěru a přesná muška Jaromíra Jágra rozhodla o tom, že ze severu Čech cestoval lídr soutěže pouze s bodem.

Oceláři vstoupili do zápasu velmi dobře a už ve 4. minutě se ujali vedení. V přesilové hře sice uniklého Plekance vychytal Mazanec, ale o pár desítek sekund později dorazil Růžičkovu střelu do kladenské brány Marcinko. Kladno si také pomohlo přesilovou hrou. Dvouminutovou výhodu sice nevyužilo, ale následný tlak okořenil důraznou prací před brankou Beran.

Týmu trenéra Varadi vyšel náramně vstup do prostřední části. Ve 24. minutě Draveckého lehké nahození od modré čáry vyrazil brankář Bow pouze do levého kruhu, odkud vrátil puk do brány prudkou střelou Daňo. Třinec vedl o gól, ale ne na dlouho. O 75 sekund později už to bylo o dva. Postarala se o to bratrská dvojice, úspěšným střelcem se stal Michal Kovařčík.

Vypadalo to, že Oceláři mají zápas plně pod kontrolou, avšak s postupem času se snažili výsledek bránit. V 50. minutě putoval na trestnou lavici Marinčin a Jaromír Jágr znovu posunul hranici nejstaršího střelce v TELH, když střelou z vrcholu levého kruhu prostřelil Mazance. Kladenští v závěru vsadili všechno na jednu kartu, přesilovou hru okořenili šestým hráčem a Račuk 78 sekund před koncem třetí části vyrovnal na 3:3. Domácí navíc dohrávali poslední minutu v dvojnásobné přesilové hře, Mazancovi pomohla tyč.

Utkání i přes početní výhodu v prodloužení došlo až k penaltovému rozstřelu. V prvních dvou sériích se prosadili Kristo se Strnadem, ve třetí sérii Růžička snížil, ale na jeho gól už spoluhráči nenavázali a z Kladna vyvezli pouze bod.

„Do utkání jsme nevstoupili špatně, věděli jsme jak Kladno hraje, jsou hodně živí, agresivní. O přestávce jsme si něco řekli, výborně jsme vstoupili do druhé třetiny, dali jsme dva góly, hráli jsme to co jsme chtěli. Bohužel konec třetí třetiny byl špatný. Spousta faulů, které nemusely být, a to nás stálo vítězství,“ zhodnotil zápas asistent trenéra Marek Zadina.

Nedělní duel proti Vítkovicím byl odložen až na 20. října. Třinecké nyní čeká trojzápas ve WERK Aréně, kde se postupně utká s Libercem, Karlovými Vary a Zlínem. První výjezd se uskuteční v pátek 8. října do Krejčího Olomouce. Cena 300 Kč, více informací naleznete ZDE.