Rekordní pocovidová návštěva, repríza finále, fantastický výsledek a navíc parádní výkon. Takové bylo úterý v třinecké WERK Aréně, kam zamířilo více než tři tisíce diváků.

Oceláři se chtěli revanžovat fanouškům po prohře s Kladnem a provedli to znamenitě, přestože se Liberec dostal v úvodu utkání do vedení. Fillipi zachytil přihrávku na modré čáře, u pravé tyče našel Záborského, který dostal Severočechy do vedení. To jim vydrželo až do závěru první třetiny, poté se poprvé střelecky prosadil v české extralize Marinčin a střelou od modré vyrovnal na 1:1.

Druhá třetina už patřila Ocelářům. Ve 24. minutě únik Růžičky nedovoleně zastavil Derner a třinecký útočník dostal druhou možnost. Třinecký snajpr trestné střílení proměnil a Slezané vedli. Další gól si mohli fanoušci zakřičet po krásném oblouku Kovařčíka, který objel branku a uklidil puk do odkryté branky. Do střelecké listiny se zapsal také Marcinko a třinecký sumář prostřední části uzavřel druhým gólem Růžička. Hosté kontrovali pouze trefou Ordoše.

Tříbrankový náskok Varaďův tým neukolébal a pokračovali v povedeném výkonu i dál. Fanoušci se tak dočkali ještě dalších dvou gólů. Přečíslení tři na dva srazil bruslí do soupeřovy brány Hrňa. Na konečných 7:2 upravil výsledek po křížné přihrávce Musila z pravé strany střílející Nestrašil.

Hráči s drakem na prsou se po fantastickém výkonu posunuli v tabulce na druhé místo. To budou moci vylepšit už v pátek, kdy doma přivítají nebezpečné Karlovy Vary. Utkání začíná v 17 hodin.