Fantastický výkon, ovace ve stoje od více než tří tisícovek fanoušků, to byla vynikající pozvánka na páteční souboj dvou nejvzdálenějších celků na extraligové mapě.

Třinečtí si repríze loňského finále poradili s Libercem a podobně jako v prvním zápase o titul nastříleli soupeři více než pět gólů. „Předvedli jsme parádní výkon, sice jsme měli desetiminutový výkyv, ale pak jsme si pomohli v přesilovkách. Chtěli jsme odčinit nepovedený výkon v Chomutově,“ těšilo majitele tří kanadských bodů Erika Hrňu. „Ani napamatuji, kdy jsem měl naposledy tři body. Jsme rádi, že nám to lepí a padá nám to tam. Musíme si dát pozor na výkyvy, které nás postihly v několika předchozích zápasech. Je těžké to pak dohánět,“ pokračoval nejlepší střelec extraligy z ročníku 2014/15.

Svou roli sehrála i rekordní pocovidová divácká návštěva. Třineckou WERK Arénu navštívilo v úterní podvečer 3396 diváků. „Je super je mít na stadionu, celý zápas nás tahali. Chceme vyhrávat kvůli nim. Nyní musíme trochu potrénovat a v pátek máme další zápas,“ připomněl střelec svého prvního třineckého gólu, obránce Martin Marinčin.

Oceláři v pátek hostí Karlovy Vary. Statisticky se jim na tohto západočeského soupeře daří, ale Energetici dokážou být velice nepříjemným soupeřem. „Je to hodně bruslivý tým, musíme se na ně pečlivě připravit,“ popsal soupeře asistent trenéra Marek Zadina.

Druhý souboj z domácího trojboje startuje v pátek od 17 hodin v třinecké WERK Aréně. A pozor: Sektor fanoušků se vrací do původní podoby, tedy na stání!