Blíží se Vánoce, ale hokejová extraliga nemá stopku. Po reprezentační přestávce jede v plném proudu. Oceláři prvního soupeře zvládli, i když s odřenýma ušima. Do Třince si přijel užít rekordní 1251. start Viktor Hübl.

Odchovanec Litvínova prošel v minulosti také Slavií a Českými Budějovicemi, ale největší vrchol zažil s Litvínovem tady ve WERK Aréně, kde nad hlavu zvedl Masarykův pohár. Proti Třinci nasbíral 75 bodů za 37 gólů a 38 asistencí. V úterý další do své sbírky nepřidal.

Přesto se on i jeho spoluhráči mohli radovat z úvodního vedení, o které se postaral střelou z levého kruhu Kudrna. První třetina nebyla z třinecké strany dobrá, druhá byla mnohem lepší. Oceláři přitlačili svého soupeře a Michal Kovařčík zaslouženě vyrovnal, když dorazil do branky střelu Nestrašila.

Proti Plzni stála při Třinci kupa smůly. Proti Vervě se na ně usmálo štěstí. V 57. minutě brankáři Godlovi propadlo do branky Douderovo nahození od mantinelu, které rozhodlo o výhře Slezanů. To v poslední minutě pečetil střelou do prázdné branky Nestrašil.