Po viróze, která od reprezentační přestávky decimuje třinecký celek, si cestu do kabiny WERK Arény našla také aktuálně nejslavnější nemoc.

Prudký nárůst hráčů infikovaných Covidem-19 donutil k reakci Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, která uvalila na třinecký tým karanténu. Z tohoto důvodu se neuskuteční naplánovaný třízápasový trip. Ten měl odstartovat pátečním televizním zápasem v Liberci, pokračovat nedělním soubojem v Karlových Varech a skončit úterním duelem na ledě brněnské Komety.

Otazník visí i nad sehráním domácího zápasu proti Zlínu. „Je pravděpodobné, že se kvůli karanténě neodehraje v daný termín ani domácí utkání se Zlínem. Vše záleží na výsledcích kontrolních testů, které proběhnou dle podmínek stanovených hygieniky,” uvedla tisková mluvčí Dita Ondrejková v klubovém prohlášení.

Oceláři mají třicet dnů na sehraní odložených zápasů, a tak se dá očekávat, že náhradní termíny budou mít své místo v olympijské přestávce, odkud si tým trenéra Václava Varadi přeložil čtyři zápasy.