Oceláři se potřetí v řadě pokusí zaútočit z druhého místa po základní části na titul. Mohlo to být i víckrát, ale sezóna 2019/2020 byla předčasně ukončena. Třetí pokus o dobytí Masarykova poháru startuje v sobotu. „Může se říct, že jsme to udělali schválně, ale to není pravda. Bohužel prezidentský pohár nám nevyšel, ale jak říkám: prezidentský pohár si nikdo pamatovat nebude. Důležité je, jak se zakončí sezóna v play-off,“ řekl jeden z třineckých hráčů.

Který? Nejlepší střelec extraligy z ročníku 2014/2015. Erik Hrňa závěr letošní sezóny promarodil, ale už nyní je plně připraven na start vyřazovacích bojů. Soupeři se mají čeho obávat, především v přesilových hrách. „Já jsem už skoro tři týdny na ledě a bruslím. Fyzičku mám nahnanou, teď bude důležité rychle se zorientovat do rychlostního tempa zápasu. Věřím, že mi kluci v lajně pomůžou a rychle naskočím do toho koloběhu,“ věří přesilovkový snajpr.

Oceláři ještě neznají protivníka pro víkendové domácí dvojutkání, ale jedno je jisté. Do Třince přicestuje tým, který bude mít v nohách pět zápasů za sedm dní. A to se musí projevit. Play-off bude mít jeden bonus v podobě plných stadionů. „Já se na to strašně těším. Teď, když ještě nebyla úplně plná hala, ale byl jsem jako divák, mě to hodně vtáhlo. Těšil jsem se, až zase budu moct být na ledě. Doufám, že bude vyprodáno, vytvoří se tady skvělá atmosféra a fanoušci nás poženou dopředu,“ doufá muž s 88 na dresu.

Jedna ze stálic v třineckém dresu je už několik sezón pokladníkem v kabině, ale velký přísun peněz do kasy nečekejte. „Tolik peněz už se tam nesype jako v základní části, nebo když přijdou noví hráči. Jsou tam týmy, na které kluci vypisují prémie celý rok, to platí i v play-off, ale platí se až po skončení série,“ objasnil Hrňa.

Výběrčí má vše pod kontrolou. „Olympionici už za svou účast zaplatili, Slovenští kluci platili za olympijskou medaili více, i když by to mohlo být naopak,“ pousmál se a doplnil: „Mám téměř všechno vybrané, svatby, miminka, teď ještě musí zaplatit Andrej Nestrašil za narození potomka,“ upozornil na svého spoluhráče.

Kdo bude platit za svůj vybraný tým, to ještě předkolo play-off neurčilo. Oceláři se představí ve WERK Aréně v sobotu od 16 hodin, v neděli o dvě hodiny později. Co bude rozhodovat? „Je to hlavně o chtění, obětavosti a štěstí. Někdy můžete dělat co chcete a ten gól tam nespadne. Je to také o bojovnosti. Rozhodují detaily.“ Jedním z detailů může být i atmosféra, tak neváhejte a přijďte si po dvou letech užít tu pravou play-off atmosféru.