Byly to nervy, ale dokázali to! Stejně jako v roce 2019, i nyní Oceláři ve čtvrtfinálovém derby zdolali Vítkovice v třinecké hale o tři a jeden gól. Letos větší drama přineslo druhé utkání, Vítkovice dlouho vzdorovaly třineckému kolotoči, ale nakonec podlehly. Svou roli v tom sehrál i vynikající Kacetl.

V úvodním čtvrtfinále si diváci ve WERK Aréně museli počkat na první gól do 31. minuty. V tom nedělním trval bez gólový stav ještě o devět minut déle. Až v čase 39:53 Slezané využili svou první přesilovou hru. Po čtyřech sekundách a přihrávce Svačiny se prosadil Andrej Nestrašil.

Brankář Kacetl znovu zapnul svůj play-off mód z loňské sezóny, kde vychytal šest čistých kont. Letos vynuloval ostravské hráče v prvním utkání a dlouho to vypadalo, že se mu to podaří i ve druhém. Nakonec štěstí stálo v jednom momentu při hráčích Miloše Holáně. Špatný odraz od mantinelu nabídl Ostravanům šanci na vyrovnání, kterou využil Flick. Kacetl se snažil ještě zpoza branky natáhnout hokejku a zabránit gólu do prázdné branky, ale marně.

Nutno říci, hokejový bůh přál Třinci. Oceláři si šli rázně za vítězstvím a ani vyrovnávací gól je nezlomil. „Takový gól s týmem nesmí nic udělat. Věděli jsme, že do nich bušíme, nepolevili jsme. Věřili jsme, že se štěstí přikloní na naší stranu a ten vítězný gól dáme, přiznal po utkání Vladimír Svačina.

V 54. minutě zůstal u levé tyče nehlídaný kapitán Petr Vrána a prostřelil ležícího Stezku. Třinecká WERK Aréna podruhé vybuchla velkou radostí a odšpuntovala závěrečnou jízdu za druhým vítězstvím. Hostům nepomohla ani hra bez brankáře. Třinečtí brali ze zápasu druhý bod.

„Je to fyzicky strašně náročný hokej. Není tam kus ledu, kde by bylo trochu volno, okamžitě k nám přistupují. Jak my se snažíme hrát všude nakrátko, tak hrají oni. Bojuje se o každý metr ledu. Rozhodují detaily. Jsem rád, že to je 2:0, protože je to dle mého názoru zaslouženě. Bůh existuje, protože takový gól mohl sérii dost ovlivnit,“ okomentoval zápas muž, který ještě na podzim oblékal dres Vítkovic.

Před třemi lety série po dvou vítězných zápasech pokračovala dvěma výhrami venku. Bude tato série jiná? „Jsou jiní hráči a jiní trenéři. Tato série je daleko urputnější než ta před třemi lety. Vůbec bych neřekl, že Vítkovice mají v nohách pětizápasové předkolo. Je to boj a nevěřím, že to bude v Ostravě jiné. Lidi se mají na co těšit, nic si nedarujeme,“ okomentoval rozdíl Vladimír Svačina.

Na třetí a čtvrtý zápas vyrazí do Ostravar Arény řada třineckých fanoušků. „Užíváme si to, ať fandí nám nebo soupeři. Atmosféra na stadionu je vynikající, to nabudí nás i soupeře. Věřím, že se nám tam bude hrát dobře, když bude parádní atmosféra,“ přeje si třinecký hráč.

Třetí zápas je na programu ve středu od 19 hodin, čtvrtý o den později o dvě hodiny dříve. Na oba zápasy už se vyprodává třetí, poslední autobus.

Rezervace na třetí zápas: https://fanstrinec.cz/vyjezdy_registrace/vitkovice-3-cf/
Rezervace na čtvrtý zápas: https://fanstrinec.cz/vyjezdy_registrace/vitkovice-4-cf/