Paráda, povedlo se! Třinečtí hokejisté zvládli i třetí čtvrtfinálový duel, na ledě Ostravar Arény v náročném a bojovném souboji zvítězili 2:1 a připsali si důležité třetí vítězství v sérii. Postup mezi nejlepší čtyři mohou potvrdit už ve čtvrtek na stejném místě.

Na třetí regionální klání v play-off dorazila zhruba pětistovka třineckých příznivců, včetně tří autobusů fanklubu, která vytvořila Ocelářům téměř domácí kulisu.

To se projevilo i na ledě. Ostravané se v první třetině téměř k ničemu nedostali, za to Roman, Daňo a také Dravecký, a tak stejně jako ve dvou domácích zápasech první třetina gól nenabídla.

Góly začaly padat až v prostřední části. Nejprve se prosadil netradičně z bezprostřední blízkosti Stezky útočník Erik Hrňa. Bohužel vedení Ocelářům nevydrželo do konce třetiny, přesilovku Ostravanů využil Bernovský.

O třineckém úspěchu rozhodla až třetí třetina. Třinečtí byli lepším celkem a ve 45. minutě se dočkali. Michal Kovařčík dostal přihrávku od bratra, položil si brankáře Stezku a střelou o všechny tři tyče přihrál puk před branku Musilovi, který jej bruslí odrazil za brankovou čáru.

V závěru zápasu vsadil trenér Holáň vše na jednu kartu, odvolal brankáře Stezku, ale třinecká obrana dobře pracovala a domácí hráče nepustila do žádné šance. Oceláři znovu ovládli derby a před sebou mají čtyři šance na postup do semifinále. Čtvrté utkání startuje dnes od 17 hodin.