„Jsme zase v Třinci, vole, a je to to samý, ty vole. Jen si to natoč. V Třinci jsme a je to to samý. Už to začíná, zas jako minulej rok,“ křičela při odchodu do kabin nespokojená Martina Ševcová. Věčně ukřivděná dáma měla v něčem pravdu. Je to opakování rok staré situace: Do třinecké brány se postavil Ondřej Kacetl, vychytal všechny mladoboleslavské střelce a svým výkonem přispěl k prvnímu bodu v sérii.  


Paní Ševcová nastartovala sérii svými slovy o tom, že se v Třinci hraje do kopce. Loni fanoušci šlapali po místních vrcholech, letos tráví play-off zápasy přímo na stadionu. Kdo ví, na co si bude stěžovat příště, třeba to bude špatný led, velký hluk nebo něco jiného.

Pojďme k zápasu. Semifinálová repríza odstartovala opět 3. dubna a první třetina znovu gól nenabídla. Oba brankáři předváděli fantastické výkony. Na jedné straně zmíněný Ondřej Kacetl, na druhé Slovinec Gašper Krošelj.

Dračí sílu ukázali Oceláři ve druhé části. Daňova teč Marinčinovy střely skončila v bráně, ale sudí gól neuznali. Poté měli Slezané sedmiminutovou výhodu přesilové hry, ale gólmana Krošelje nepokořili. Uspěl až v závěru prostřední třetiny Michal Kovařčík, který si najel mezi bránící hráče a tvrdou střelou pod horní tyč zakončil pas Chmielewského.

Třetí část už byla tradičně v režii Ocelářů. Třinečtí kontrolovali hru, soupeře do ničeho velkého nepustili a ve 44. minutě při hře ve čtyřech vykouzlil Růžička pas na volného Musila, který vstřelil svůj druhý gól v letošním play-off, tentokrát hokejkou. V závěru utkání ještě navýšil třinecký náskok Miloš Roman a uzavřel účet prvního duelu.

Druhé utkání série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví startuje dnes od 17 hodin opět ve WERK Aréně. Třetí a čtvrté pak ve čtvrtek a pátek v Mladé Boleslavi. Jeden autobus už je plný, takže sami určitě nebudete.