Nebreč, nebo ti dám důvod. Takovou nebo podobnou větu slyšela většina dětí. Dalo by se to prezentovat i na Mladou Boleslav. Její neustálý pláč pokračoval i ve druhém utkání semifinálové série. Hokejový bůh se jí pomstil.

Drama ve WERK Aréně probíhalo už před utkáním u turniketů, které nechtěly do nejmodernější české haly pustit majitele permanentních vstupenek. Naštěstí i to mělo šťastný konec a všichni fanoušci se do haly dostali včas.

Zápas byl od úvodní minuty zajímavý, ani jeden z gólmanů si nemohl stěžovat na nedostatek práce. Nepříjemné pocity prožíval obránce Martin Ševc, který byl při každém kontaktu s pukem vypískán. Atmosféra byla vynikající, jenže ani to nepomohlo ke gólovým hodům.

Bezgólový stav vydržel po první třetině, po druhé, po třetí a dokonce i po prodloužení. V závěru nastaveného času fauloval Růžička po odpískání Bičevskise. Trest nedostal, avšak jeho zásah do soupeřovy hlavy potrestal předseda disciplinární komise Viktor Ujčík zákazem startu v jednom utkání. Utkání tak došlo k nájezdům, protože tým Radima Rulíka nebyl schopný potrestat Chmielewského vyloučení.

Jako první ukázal své kvality v dovednostní soutěži Vladimír Svačina. Že umí dát gól, to prokazoval ve Frýdku-Místku. Zkušený forvard si najel z levé strany před branku a rychlou střelou překonal Krošelje. Ve třetí sérii se podařilo vyrovnat Kousalovi. Vzhledem k tomu, že další střelci neuspěli, šla série do náhlé smrti. Úspěšný mladoboleslavský exekutor druhý pokus neproměnil a tak přišel na řadu třinecký střelec. Znovu vsadil na jízdu od levého mantinelu, Krošelj mu padl do cesty, Svačina jej objel a uklidil puk do prázdné brány.

Sporný moment nakonec dopadl pro třinecký celek a Slezané se radovali z druhé výhry v sérii. Další dvě budou chtít přidat ve čtvrtek a pátek v Mladé Boleslavi. Oba zápasy startují v 17 hodin. Pokud máte čas, vstupenky jsou ještě v prodeji na Sazka Ticket v ceně 220 Kč.