Poprvé v historii prošli Oceláři do finále bez ztráty zápasu. Stejně jako proti Vítkovicím, i tuto sérii zvládli výsledkem 4:0. Nebylo to nic snadného, zvláště v Mladé Boleslavi.

Tým trenéra Varadi vstupoval do čtvrtého zápasu v pozici, kdy sérii mohl ukončit. Do hry se po jednozápasovém trestu vrátil Martin Růžička a stal se klíčovou postavou zápasu. Ani v tomto utkání nechyběl početný třinecký kotel, který byl po celé utkání slyšet.

Zápas odstartoval nečekaně. Třinečtí poprvé v letošním ročníku play-off vstřelil branku v první třetině. Překvapili nejen Oceláři, ale také střelec, kterým byl Vladimír Dravecký. Jak před zápasem popsal slovenského bojovníka Erik Hrňa, je to nejlepší zakončovatel bekhendem.

Klíčový okamžik zápasu nastal ve druhé třetině. Oceláři přežili téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, Kacetla zachránila spojnice horní a levé tyče po střele Kelemena. Naopak Slezané se radovali při své jediné přesilovce. Svůj první gól v play-off vstřelil Martin Růžička a navýšil třinecké vedení na rozdíl dvou gólů.

Třetí třetina už byla v režii hostujícího celku. Třinečtí kontrolovali zápas, soupeře téměř k ničemu nepustili, přesto brankář Kacetl neudržel nulu. Čtyři minuty před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu Kelemen, ale domácím to na vyrovnání nestačilo. Po závěrečné siréně Oceláři slavili čtvrtý postup v řadě do finále.