Je vyrovnáno. Pražané v druhém utkání navázali na výkon z prvních dvou třetin úvodního duelu, vytvořili si více šancí a navíc proměnili o jednu víc než Oceláři. I proto je po dvou zápasech stav série nerozhodný 1:1.

Roman Izzi Izaiáš, frontman kapely Doga, rockově zazpíval českou státní hymnu. V tvrdém stylu se pokračovalo i na ledě, avšak čistě. K vidění bylo spousta šancí na jedné i druhé straně a famózní výkony obou brankářů. V 8. minutě se předvedl proti Chmielewskimu Hudáček, který zneškodnil jeho střelu z mezikruží, neuspěl ani dorážející Vrána. Poté využil chybu Matuškina Ondřej Kovařčík, ale ani on z podobného prostoru nevyzrál na sparťanském brankáři.

Třinci ve druhé třetině selhaly přesilovky. Oceláři si nevytvořili vyložené šance, místo toho přišly brejky soupeře. První přečíslení dva na jednoho uhasil v pádu Doudera, další přečíslení tři na dva zastavil až brankář Kacetl, který zneškodnil střelu Moravčíka. Pražané se zaslouženě dostali do vedení, střelu Řepíka po přihrávce zpoza branky ještě Kacetl lapačkou vyrazil, ale na dorážku z úhlu už byl krátký. Kacetl i přes inkasovaný gól zářil, když zlikvidoval ve skluzu gólovou střelu Horáka.

Závěrečná část byla nejzajímavější, slezský tým musel jít za vyrovnáním a otevřel hru. Vyrovnat mohl v oslabení Hrehorčák, ale přihrávku Romana napálil do Hudáčkova betonu, poté Svačina z velkého úhlu orazítkoval zadní tyčku. Bohužel vyrovnání nepřišlo, protože Spartě řádil kapitán Řepík. Útočník Pražanů projel kolem Romana jako nůž máslem, jeho střelu ještě Kacetl vyrazil, ale nikým nehlídaný Pavelka dorazil puk pod betonem do branky.

Třinečtí v závěru tlačili. Naději na vyrovnání vykřesal v závěru přesilovou hrou a přesnou střelou do levého horního rohu Erik Hrňa. Bohužel to bylo z třinecké strany vše.

„Hodně špatně jsme sehráli dvě přesilovky ve druhé třetině, soupeři jsme mohli odskočit za vyrovnaného stavu, místo toho to smrdělo inkasovaným gólem. Dnes to byl smolnější zápas pro nás. Sparta hrála dobře, do velkých šancí nás nepouštěla, přesto bych chtěl kluky pochválit za třetí třetinu. Je vidět, že proti nám stojí těžký soupeř,“ řekl po utkání trenér Václav Varaďa.

Nyní se série stěhuje do Prahy ke třetímu a čtvrtému zápasu. Třetí duel se odehraje v pátek od 18:30 v O2 Aréně, čtvrtý o den později na stejném místě, ale už v 17 hodin.

Podařilo se nám zajistit větší autobus, a tak jsou ještě k dispozici místa na sobotní zájezd. Hlásit se můžete ZDE.