Tři autobusy fanoušků, spousta Ocelářů v O2 Aréně, fantastická atmosféra a nakonec i pozitivní výsledek, který znamená důležitý druhý bod, tenisově řečeno rebreak, pro Oceláře.

Utkání nezačalo z třinecké strany příliš dobře. Sparta byla v první třetině aktivnější, výrazně lepší a nebýt gólmana Kacetla v bráně, mohla úvodní část skončit vyšším než jednogólovým rozdílem. Jediným střelcem Sparty v první části byl kapitán Řepík.

Oceláři nepředváděli dobrý výkon ani ve druhé třetině, do chvíle vyloučení Moravčíka. To z přesilové hry potrestal Marcinko a tým Václava Varadi tento gól nakopl. Rázem to byl Třinec, který si šel za druhým vítězstvím. Výsledkem snažení byla trefa Nestrašila ze závěru druhé části.

Když pak v poslední třetině přidal zásah Dravecký, vypadalo to velmi dobře. Oceláři velmi dobře bránili náskok a Spartu téměř k ničemu nepustili. Až v závěru Pražané kosmeticky upravili výsledek. Na vyrovnání už jim nezbyl čas.

Bohužel zápas měl i stinnou stránku, chování rudých fanoušků. Provokace, plivání, lití piva, házení předmětů na led, na třineckou střídačku i do třineckého sektoru. Zatímco v Ostravar Aréně běhali těžkooděnci na počkání, v O2 Aréně aby pořadatele pohledal. Navíc není nic příjemnějšího, než fanoušek soupeře v druhém kotli. Měli by se na Spartě zamyslet.

Třeba myslet pozitivně a to skvělé je stav po třech zápasech: OCELÁŘI 2, Sparta 1.