Sezóna 2012/2013 – čtvrtfinále – stav série po 4. zápase – 2:2.
Sezóna 2014/2015 – semifinále – stav série po 4. zápase – 2:2.
Sezóna 2021/2022 – finále – stav série po 4. zápase – 2:2.

Historie se ráda opakuje, nejinak to je i v tomto případě. Oceláři nezvládli čtvrtý duel v O2 Aréně a o finálový mečbol se porvou v úterý v třinecké WERK Aréně.

Oceláři navázali na vydařený páteční zápas a první třetina čtvrtého duelu byla v jejich režii. Výsledkem dobré práce slezského celku byl úvodní gól, o který se postaral od modré čáry střílející Zahradníček a u branky dorážející Michal Kovařčík a Nestrašil.

Třinečtí vedli po první třetině 1:0, bohužel vstup do druhé části jim vůbec nevyšel. O vyrovnání se hned v první minutě postaral Němeček střelou od modré čáry. O pár desítek sekund později potrestal nepřesnou přihrávku Zbořila Šmerha a skóre druhé části uzavřel sekáč Sobotka, který využil špatnou obrannou práci Kundrátka.

Třetí třetina byla pouze o naději, která moc dlouho nevydržela, protože Spartě se podařilo vstřelit čtvrtý gól Buchtelem. Třinec ještě snížil Zbořilem, ale Oceláři už druhé vítězství Sparty neodvrátili, navíc při hře bez gólmana inkasovali pátý gól. Po zápase je již jisté, že se do Prahy podíváme ještě jednou a to ve čtvrtek na šestý zápas.