Povedlo se to! Oceláři potřetí v řadě končí play-off vítězným zápasem a do klubové historie přidali čtvrtý titul pro českého mistra. Rozhodl o tom šestý zápas v O2 Aréně.

Čtvrteční termín a výjezd tak řečeno narychlo mnoha fanouškům nevyhovoval. I proto fanklub musel upustit od druhé části hostujícího sektoru. Do největší hokejové arény tak z Třince vycestovaly tři autobusy plné natěšených fanoušků.

Oceláři od ledu cestovali do hlavního města s jednodenním předstihem, aby se lépe připravili na start zápasu, který jim v play-off letos moc nevycházel. Jak se později ukázalo, taktika třineckých trenérů byla úspěšná. Navíc trenér Varaďa poslal do branky Marka Mazance. Slezané se v první třetině střelecky prosadili. Nejprve rozradostnila třinecké fanoušky slovenská trojka Hrehorčák, Roman a matador Dravecký. O pár minut později ukázal své nájezdové umění Svačina a Oceláři po první části vedli 2:0.

Hutníci si chtěli nadějný dvoubrankový náskok v dalším průběhu zápasu pohlídat. V prostřední části se jim to dařilo, Spartu nepouštěli do šancí, naopak sami dokázali zahrozit, ale Svačinův únik ze hry gólem v Hudáčkově síti neskončil.

Rozhodla třetí třetina. Pečlivá defenzíva bíločervených trápila nejen hráče Sparty, ale také místní fanoušky, kteří zoufale koukali na počínání svých hráčů. Těm nakonec pomohla chyba Marinčina. Zkušenému obránci přeskočil puk hokejku a únik dva na gólmana proměnil v jediný gól Pražanů Horák. Další góly už diváci neviděli, přestože trenér Jandač v závěru odvolal z branky Hudáčka. Následnou power-play hráči z východu republiky ubránili a stali se mistry České republiky.

Oceláři svým počinem zopakovali výsledky ze sezón 1999/2000 a 2021/2022, kdy z druhého místa po základní části došli až na vrchol. Počtvrté se z třineckého titulu radovalo duo Martin Růžička s Erikem Hrňou.