Oceláři se od zisku mistrovského titulu poprvé představili třineckému publiku ve WERK Aréně. Jejich soupeřem byla bývalá Motákova družina z Olomouce. Do zápasu naskočili také tahouni loňské sezóny Petr Vrána a Martin Růžička, kteří v úvodních dvou zápasech proti Vítkovicím a Frýdku-Místku chyběli. Bohužel ani oni prohře nezabránili.

Zápas pro Oceláře nezačal dobře. Přestože si Slezané vytvářeli šance, jako první inkasovali. Káňovo nahození od modré čáry propadlo až za záda Mazance do třinecké branky. Třinečtí se rychle zvedli a ještě do přestávky skóre otočili na svou stranu. Nejprve se v úniku dva na jednoho rozhodl pro střelu Miloš Roman a vyrovnal na 1:1. V závěru prvního dějství dorazil Douderovu střelu od modré čáry Tomáš Marcinko.

Druhá část znovu patřila Ocelářům, jenže více gólů vstřelila Olomouc. Ve 24. minutě vyrovnal Bambula tvrdou střelou pod horní tyčku. Slezané nevyužili dvojnásobnou přesilovku, nastřelili tyč a pak sledovali druhý gól Káni, který dostal Hanáky do vedení. Na své si však přišli polští fanoušci, protože střelu Kurovského tři minuty před koncem druhé části dorazil do branky Alan Lyszczarczyk.

O vítězi nakonec rozhodl olomoucký Ján Káňa. V 52. minutě překvapil třinecké fanoušky a také třineckého obránce, kterého poslal na párek a krásným stylem završil hattrick. Oceláři se v závěru snažili vyrovnat, jenže v power-play nedokázali vystřelit na branku a prohráli.

„Bylo to ubojované, stejně jako zápasy v minulé sezóně. Rozhodl jeden gól, důraznost a detaily. Jsme v přípravě, ale musíme si na to dát pozor a poučit se. Dostali jsme tři laciné góly a to si musíme pohlídat,“ zhodnotil zápas střelec úvodního třineckého gólu Miloš Roman.

Třinečtí měli v zápase dostatek šancí, jenže produktivita není v těchto týdnech dobrou kamarádkou. „V přípravě nám to zatím nepadá. Dali jsme tři góly a myslím si, že takové zápasy dokážeme uhrávat na svou stranu. Je třeba být důraznější před brankou a dávat více puků na branku,“ hledal recept slovenský střelec.

Duel byl speciální pro trenéra Zdeňka Motáka. Poprvé se představil ve WERK Aréně a navíc proti svému bývalému klubu. Jaký je rozdíl mezi ním a trenérem Varaďou? „Každý má svůj styl, svou mentalitu. Oba jsou výborní trenéři, což dokazovali v extralize. Trenér Moták nastavil systém, se kterým bychom chtěli uspět. Vítězná mentalita nám zůstala, je to vidět v trénincích i zápasech,“ těší bronzového olympijského medailistu.

Stejně jako jeho spoluhráče i Miloše Romana čeká ve čtvrtek prestižní fotbalový zápas proti fanouškům. „Budu se snažit hrát. Uvidíme, jak mi to půjde. Pro fanoušky to bude vynikající akce a doufám, že si to všichni užijeme a zvládneme to bez zranění,“ přeje si Roman.

Třinecký útočník s netradičním číslem 25 už má jasno s kým bude hrát. „Budu ve stoperské dvojici s Patrikem Hrehorčákem. Vzadu si to pohlídáme. I přes panující vedra je to v létě příjemné zpestření, protože tréninky na ledě jsou také náročné.“

Hokejisté jsou favoritem zápasu, avšak fanoušci zlobí každým rokem a snaží se urvat vítězství na svou stranu. Nejinak tomu bude i letos. Sestava fanoušků je ještě zahalena tajemstvím. Utkání startuje v 17 hodin, sraz pro účastníky zápasu je v 16:30 u šaten.