Seriál soubojů fanoušků s hokejisty v malebné obci kousek od WERK Arény napsal svůj patnáctý díl ve čtvrtek 18. srpna. Fanoušci se znovu pokoušeli o zázrak v podobě vítězství nad hokejisty, ale počasí, které panovalo v celém kraji, jim ubíralo naděje. Nakonec se akce povedla i bez vytoužené výhry.

Sestava fanoušků čítala šestnáct jmen, avšak letos bez hráčů se zkušenostmi z profesionálního fotbalu. V brance vynikal Vojtěch Broda, brankář třineckých dorostenců. V poli pak sváděli souboje s hokejisty například dělníci v železárnách, hokejbalisté, nebo také jeden hokejový rozhodčí.

Hokejisté vyslali do pozice posledního zachránce obránce Zahradníčka, divákům se na trávníku představili i brankáři Kacetl s Danečkem, obránci Čukste, Adámek, nebo útočníci Hrehorčák, Chmielewski a Roman. Nechyběl ani kondiční trenér Gryc, který v loňském roce nastřílel hattrick.

Profesionálové se pustili do zápasu pěkně zostra a několik povedených zákroků předvedl brankář Broda, který čelil střelám Chmielewského, Gryce nebo Danečka. Zápas vydržel bez branek pouze osm minut. Poté zpoza šestnáctky vystřelil Adámek a od bránícího Mikulky se míč odrazil do branky.

Ani brankář Zahradníček nebyl úplně bez práce, předvedl několik povedených zákroků a zároveň sledoval počínání svých spoluhráčů. Situaci dva na gólmana proměnil v druhý gól po přihrávce Danečka trenér Marek Gryc.

Poločasový výsledek upravil v samém závěru Chmielewski, který si naběhl ze strany do středu šestnáctky a střelou po zemi k levé tyči zvýšil na 0:3.

Fanklubáci měli velkou šanci na první gól po změně stran. Tvrdý faul Hrehorčáka rozhodčí Machala potrestal pokutovým kopem. K tomu se postavil Rudolf Kraus, jenže jeho střelu k tyči fantasticky vyrazil brankář Zahradníček.

Když pak ve 43. minutě zvýšil na rozdíl čtyř gólů z dorážky Patrik Hrehorčák, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Stejně jako za trenéra Varadi, i na fotbalovém trávníku se hokejisté snažili dohrát zápas s nulou na kontě inkasovaných branek. Padesát minut se jim to dařilo, jenže v nastaveném čase přišel faul ve vápně a druhá penalta, kterou tentokrát proměnil Marcel Kantor.

Fanklubáci i letos dokázali vstřelit gól, přesto byl cíl splněn. Diváci se v bystřickém areálu bavili a navíc mohli znovu spatřit  nejen své oblíbené hráče, ale také mistrovský pohár. Pevně věříme, že nejen tato trofej bude k vidění i příští rok.

Fanclub HC Oceláři Třinec – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:3)

Branky: 50+1. Kantor – 9. Adámek, 14. Gryc, 24. Chmielewski, 43. Hrehorčák. Rozhodčí: Machala. Bez karet.

Fanclub: V. Broda – Kraus, Tomis, Poláček, Baran, Třeštík, Kiedroň, Svoboda, Komenda, Konvička, Martynek, Krywda, Mikulka, Hrabec. Trenér: M. Broda.

Oceláři: Zahradníček – Čukste, Hrehorčák, Roman, Lyszczarczyk, Adámek, Daneček, Kacetl, Gryc, Chmielewski, Ročák, Kurovský.