Včerejší generálka na soutěžní zápasy dopadla úspěšně. Oceláři zdolali v souboji dvou účastníků Ligy mistrů slovenský Slovan Bratislava 2:1 a připsali si na své konto druhé vítězství v přípravě.

„Byl to těžký zápas, na druhou stranu my to moc přehrávali. Zápas jsme mohli rozhodnout dřív, měli jsme na to dost šancí, místo toho jsme se klepali až do konce. Musíme se více tlačit do koncovky a střílet, protože pořád někoho hledáme. Na druhou stranu jsme vyhráli a to se počítá,“ těšilo po zápase Milana Douderu.

Slova o tlaku do brány se u třineckých hráčů objevují často, co tedy musí nastat, aby se skóre měnilo častěji? „Těžko říct, musí se zautomatizovat ty automatizmy. V dnešní době častěji padají ty špinavé góly. Dnes tam bylo pár akcí do prázdné brány, akorát jsme to špatně zakončili, nebo nám přeskočil puk. Liga mistrů bude úplně něco jiného,“ ví Doudera.

Poprvé v kariéře se v dospělém hokeji trefil mladý obránce Marek Ročák. „Je to pro něj super, určitě mu to zvedne sebevědomí. Když na sobě bude pracovat, tak to může dotáhnout hodně daleko. My mu v tom budeme chtít pomoct a snažíme se ho každé střídání povzbuzovat a poradit mu. Je to pro něj dobrá škola.“ Nadějný obránce má vynikající spoluhráče, několikanásobné reprezentanty se zkušenostmi z NHL.

Oceláře už v pátek vstoupí do Ligy mistrů. V prvních čtyřech zápasech je čeká irský Belfast a švédská Skelleftea. „Budou to obrovsky kvalitní soupeři, jak už jsem zvyklý z Ligy mistrů. Většina kluků to hrála, jsou to parádní zápasy. Mezinárodní hokej je jiný než extraliga. Myslím si, že nás to výborně připraví na extraligu. Těšíme se na to a budeme chtít uspět,“ slíbil Doudera.

Co musí udělat, aby evropská sezóna nedopadla jako v minulých letech, kdy tým skončil své působení už v základní skupině? „Musíme vyhrávat. V předchozích letech jsme neměli tolik času na přípravu, protože jsme skončili v lize pozdě. Zápasy před Ligou mistrů se hrály i na tři lajny, takže to vypadalo hodně kondičně. Loni v Lize mistrů jsme měli hodně namíchanou sestavu, ale to nás určitě neomlouvá. Chceme vyhrát každý zápas. Jsou to obrovský cenné zkušenosti,“ ví muž s 52 na dresu.

V letošním roce čeká Oceláře novinka. Za soupeři nebudou cestovat v tripu, ale po domácích zápasech. „Trochu mě to mrzí, protože to cestování bude o to náročnější. V neděli tam jedeme v den zápasu, takže vystoupíme z letadla a hned jdeme na zápas. Budeme se muset s tím poprat, protože nejsme na to zvyklí. Vždy jsme létali den dopředu, ale jsme profesionálové a připravíme se na to, protože nechceme odlétat s prázdnou,“ přeje si služebně nejstarší bek.

I letos se v jednom letadle setkají hráči, zástupci klubu, partneři a také fanoušci, pro které je létání na Ligu mistrů už tradicí. „Je to parádní příležitost nás vidět. Většinou létají skalní fanoušci, můžeme s nimi na letišti nebo na palubě prohodit pár slov. Pro všechny je to super zážitek. Dodává nám to větší sílu, když vidíme, že jsou s námi a chtějí to vítězství. Nechceme je zklamat, chceme odvést co nejlepší výkon,“ prohlásil na závěr rozhovoru Milan Doudera.