Je to tady! Dvaatřicítka týmů se popere v 93 zápasech o trofej pro nejlepší evropský hokejový celek. Liga mistrů letos nabídne hokej v plné palbě a doufejme i se zaplněnými tribunami. Titul bude obhajovat švédský tým Rögle Ängelholm. Liga mistrů startuje už dnes.

Naši Oceláři mají ve skupině ze Švýcarska, Švédska a dokonce i z Irska. Právě irský Belfast Giants bude prvním soupeřem Slezanů v letošním ročníku. Historie vzájemné střetnutí nepamatuje, ale minimálně jeden hráč z Motákova celku si zápasy proti obrům už vyzkoušel. Hned čtyři góly zasadil do irské branky útočník Libor Hudáček, v roce 2019 oblékající dres Liberce.

Po Belfastu Oceláři vycestují do Švédska, kde je bude čekat Skelleftea. Tradiční účastník chyběl v Lize mistrů pouze v sezóně 2017/2018 a pouze jednou nepostoupil ze skupiny.

Liga mistrů se hraje v mnohem rychlejším tempu. Jak na to reagoval třinecký kouč? „Budeme se muset na to připravit tak, abychom nebyli jen konkurence schopní, ale abychom naše soupeře předčili v zodpovědnosti a v jednoduchosti řešení všech situací. Budeme připraveni, už ten první zápas může napovědět,“ věří trenér Zdeněk Moták.

Na nedělní utkání do Švédska pocestuje s Oceláři i skupina fanoušků. „Jsem rád, když nás jedou tak daleko podpořit na venkovní utkání. Doufám, že budou slyšet. Hokej se hraje pro fanoušky. Byl bych rád, kdyby fanoušci chodili ve velkém počtu a naše hra se jim líbila,“ přeje si třinecký lodivod.

Páteční utkání s Belfastem startuje ve WERK Aréně v 17 hodin. Vstupenky si můžete zakoupit online prostřednictvím klubového webu. Zápas bude vysílat od 16:45 v přímém přenosu televizní kanál Sport2. Pro polské fanoušky zápas přenáší kanál Polsat Sport News se začátkem v 16:50.

Nedělní utkání ve Švédsku je k vidění v přímém přenosu pouze na kanálu Polsat Sport News se začátkem v 14:55. Český kanál Sport1 nabídne zápas ze záznamu v neděli od 22:45. Youtube přenos na českém území nebude přístupný.