Oceláři po pěti letech zažili vítězný vstup do Ligy mistrů. V roce 2017 zdolali na domácím ledě dánský Esbjerg 9:1 a v následujícím utkání uspěli za tři body proti Mannheimu. Všechny tři góly tehdy vstřelil Martin Růžička. Třinecký ostrostřelec se v pátek proti irskému Belfastu neprosadil, přesto se prosadila čtveřice jiných hráčů, která dotáhla Slezany k vítězství 4:0.

Úvod utkání začal menší tragédií. Těsně před začátkem selhala časomíra a po celou třetinu nezobrazovala aktuální čas. „Bylo to dost nepříjemné, hlavně v přesilovkách a oslabeních. Nevěděli jsme, kdy měli hráči vyskočit z trestné lavice. Potom restartovali kostku a šlo to tak, jak to má jít. Škoda, že to nešlo od začátku,“ okomentoval situaci po zápase Marko Daňo.

Oceláři od úvodních minut potvrzovali roli favorita, avšak dlouho se nemohli střelecky prosadit. Nakonec se to povedlo letošní posile Danielu Voženílkovi, pro kterého to nebyla premiéra v CHL. V minulosti si tuto soutěž zahrál v dresu Pardubic.

Hráči Belfastu začali aktivně, dobře bruslili, dohrávali každý souboj, předváděli takový zámořský styl. Chvíli jsme hledali recept na to, jak se s tím popasovat. Dlouho nás trápili a drželi stav 1:0. Marek Mazanec nás vzadu podržel,“ vrátil se k úvodním dvěma třetinám syn slavné osmašedesátky.

Kýžený druhý gól padl do sítě brankáře Jonese ve 49. minutě. Mazancovu rozehrávku po mantinelu si dojel Marko Daňo, kličkou mezi nohy se vyhnul brankáři soupeře a střelou k levé tyči rozradostnil více než dvě tisícovky diváků ve WERK Aréně. „Už jsem měl jednu šanci ve druhé třetině, ze které byla naše přesilovka. V první bylo něco podobného. Během reklamní přestávky mi Ondřej Kacetl říkal, že z toho mám zkusit vystřelit, prozradil střelec druhého gólu.

Gólová cifra se nakonec zastavila na číslici čtyři. O třetí gól se postaral kapitán Petr Vrána a čtvrtý přidal střelou přes celé hřiště obránce Jan Zahradníček.

Kromě hokejové krásy byly k vidění také rvačky a krvavé momenty. Jednou to odnesl po zásahu Basta holí třinecký Lyszczarczyk, podruhé pak čárový rozhodčí Ondráček, který ochutnal Conwayův loket a zápas pak dopískala zbylá trojice sudích. „Viděl jsem tam hodně krve, ale věřím, že je rozhodčí v pořádku,“ přál si Daňo.

Třinecké nyní čeká brzké vstávání a nedělní ranní odlet do Švédska, kde už pět minut po patnácté hodině sehrají duel proti Skelleftee. Ta má na svém kontě domácí porážku, když nestačila na Davos. Jednu branku do sítě švédského brankáře Lindvalla vstřelil extřinecký Matěj Stránský.Brzo vstáváme, bude to náročná cesta, ale věřím, že se na zápas zodpovědně připravíme. Bude to náročný soupeř. Čeká nás kvalitní hokej. Musíme zlepšit přesilovky a pomoct si tím k vítězství,“ věří slovenský medailista.

Duel mezi Oceláři a Skellefteou můžete sledovat v přímém přenosu na polském televizním kanálu Polsat Sport News, případně na webu sázkové kanceláře Tipsport. Online přenos pak najdete na webu onlajny.com.