Tato slova si mohli říct téměř všichni ti, co v pátek od 17 hodin fandili Ocelářům v třinecké WERK Aréně. České Budějovice znovu prokázaly, že jsou neoblíbeným soupeřem na začátek.

Už pošesté byl jihočeský celek zahajovacím soupeřem ve WERK Arénách. Pouze dvakrát vyhráli Oceláři. Jakoby to tušili domácí fanoušci a raději oželeli cestu do třinecké haly. Nová aréna tak zažila nepříjemný rekord, nejméně zaplněný stadion na úvodní duel. Přes turnikety prošlo 3530 diváků, o více než 500 osob méně než v roce 2018, kdy do Třince přijela Olomouc. V předchozích dvou letech ovlivnily maximální kapacitu covidová opatření. Navíc to byla druhá nejnižší návštěva v 1. kole na území Třince od postupu Ocelářů do extraligy. Hůř bylo jen v roce 2007, kdy duel Třinec – České Budějovice navštívilo 2707 diváků.

I letos došlo na vyvěšení plachty připomínající poslední mistrovský titul. Nebyla to jediná připomínka. Druhou bylo sektorové choreo v polovině první třetiny. V dalším čase už vynikali hokejisté a bohužel také brankář Hrachovina. Českobudějovický gólman zneškodnil ve druhé a třetí třetině téměř 40 střel. To už jeho tým vedl o dva góly. Ve 2. minutě otevřel skóre Hovorka a na začátku druhé desetiminutovky využil přesilovou hru Hanzl.

Třinečtí znovu doplatili na špatný vstup. Víme, že začátky zápasů nemáme dobré a je to takový šok. První třetina nebyla dobrá, pak jsme se z toho oklepali,“ pověděl po zápase útočník Daniel Voženílek.

Třinečtí měli v dalších čtyřiceti minutách dostatek šancí na to s výsledkem něco udělat, ale za Hrachovinu nespadl žádný puk. „Chyběl nám větší tlak do brány, protože když gólmani ty střely vidí, tak je hodně těžké dát jim gól. Museli by udělat chybu. Musíme víc pracovat v brankovišti. Měli jsme převahu, ale hokej se hraje na góly a ty jsme dnes nedali,“ pokračoval Voženílek Gólman dobře zachytal a my jsme byli trochu vedle branky a netlačili jsme se k ní. Hodně střel viděl a další střely zablokovali hráči, přidal svůj pohled Marko Daňo.

Třinečtí poprvé v extraligové historii vyšli gólově naprázdno v zahajovacím zápase sezóny. Napravit to mohou už v neděli na ledě Pardubic. Potrénujeme, něco si k tomu řekneme a pojedeme vyhrát do Pardubic,“ slíbil Daniel Voženílek, který v minulosti oblékal i dres východočeského klubu.

Oceláři to budou mít těžké, trenér Moták bude postrádat klíčové útočníky Erika Hrňu a Petra Vránu. „Máme dostatečně kvalitní hráče, takže je dokážeme zastoupit. Chybí nám Petr Vrána, kapitán, což je dost citelné, ale musíme se obejít bez něj. Věřím, že se kluci dají rychle dohromady a budou nám pomáhat,“ doufá Marko Daňo.

Nedělní zápas začíná netradičně v 16:30 a přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.