Oceláři prožívají nepříjemný vstup do sezóny. Tři zápasy, tři prohry a jeden bod, což znamená dvanácté místo v tabulce. Fanoušci na to dlouho nebyli zvyklí, ale první mistrovská sezóna ze zlatého hattricku byla podobná, tedy šest zápasů, tři body a pozice u chvostu tabulky.

Zápas s Karlovými Vary byl podobný tomu úvodnímu domácímu proti Českým Budějovicím. Oceláři byli střelecky aktivnější, ale na úvodní trefu dlouho čekali. Jak se dávají góly, to ukázala Energie v přesilové hře. Bývalému Oceláři Janu Hladoníkovi stačilo pouze sedm sekund, aby potrestal Daňovo vyloučení.

Třinečtí nabídli gólovou radost svým fanouškům ve WERK Aréně po 87 minutách. Krásnou kombinaci uzavřel po přihrávce Marcinka do odkryté branky zakončující Patrik Hrehorčák, brankář Habal byl bez šance.

Jenže koncentrace trápí tým trenéra Motáka. O pár desítek sekund už jel sám na třineckou branku Beránek, naštěstí vynikající zákrok předvedl brankář Mazanec. Bohužel další únik stejného hráče na začátku 35. minuty už nezkrotil. Beránek znovu poslal Energii do vedení.

Třetí třetina příliš šancí nenabídla, Oceláři měli dvě přesilovky, ale jejich hra byla příliš čitelná a obrana Karlových Varů pracovala precizně a úspěšně. Trenér David Bruk se mohl po závěrečné siréně těšit ze svého prvního vítězství v sezóně. Jeho protivník si na to bude muset ještě počkat.

Musím předně poděkovat divákům, kteří nás povzbuzovali až do konce. My musíme hrát šedesát minut a musí hrát kompletní počet hráčů. Nemůžeme tam mít výpadky. Nebylo tam to, co jsme si představovali. Chtěli jsme hrát nátlakovou hru, chtěli jsme často střílet, ale často jsme situace překombinovali, přehrávali a možná jsme to chtěli dohrát do prázdné branky. To dnes neplatilo. V prvním zápase jsme nedali gól, dnes jeden a to je málo a za to se body neberou,“ zhodnotil zápas trenér Zdeněk Moták.

Už v neděli čeká naše hokejisty první derby sezóny. To startuje v 17 hodin a srdečně vás na zápas zveme, stejně jako na zájezd do Brna.