První derby letošní sezóny je minulostí. Lépe ho zvládli hráči z Ostravy, kteří v závěrečné třetině otočili výsledek na svou stranu a vyvezli z WERK Arény tři body. Oceláři si tak musí počkat na první vítězství v sezóně.

Slezané vstoupili do zápasu už od první minuty, na svého soupeře vletěli a výsledkem snahy byl úvodní gól v síti brankáře Stezky. Kurovský přihrál do levého kruhu Hudáčkovi a jeho střelu tečoval Daňo. O pár sekund později Fridrich překvapil Kacetla po buly a vyrovnal.

Další góly padaly v prostřední části. Padali také hráči, protože na začátku Koch trefil Kurovského do obličeje. Třinecký útočník zákrok vítkovického hráče odnesl zraněním, za to Koch mohl hrát dál bez trestu. Nakonec vyfasoval od disciplinární komise stopku na dva zápasy. Pár desítek sekund na to dorazil Růžička střelu z pravé strany a poslal Oceláře znovu do vedení.

Svou slabší chvilku si vybral gólman Ocelářů, když propustil za svá záda Bukartsovu střelu pod horní tyčku. Znovu bylo vyrovnáno, ale na druhou přestávku šli v lepším rozpoložení domácí. Voženílek ujel vítkovickým obráncům a prostřelil Stezku.

Třetí třetina už patřila Ostravanům. Polák Maciaś v prvním extraligovém zápase překvapil střelou z velkého úhlu třineckého gólmana a vyrovnal. V 53. minutě Kalus tečoval před brankou nahození Kocha od modré čáry a Ostravané vedli. V závěru domácí zkoušeli vyrovnat při hře bez gólmana, ale místo toho museli skousnout ještě jeden gól, do prázdné branky pečetil vítězství Vítkovic Bernovský.

Bylo to derby jaké by mělo být, hrálo se ve výborné atmosféře. Prohra nás mrzí, měli jsme dobrý začátek, byli jsme aktivní. Hosté hrozili z protiútoků, tam jsme párkrát propadli. To musíme zlepšit. Vedli jsme, stále nás dotahovali, nedokázali jsme soupeři odskočit na víc než jeden gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že to chceme ubránit, ale nestalo se. Bohužel rozhodovaly detaily, zblokované střely, puky se nám nedařilo dostat z třetiny,“ smutnil trenér Vladimír Országh.

Oceláře nyní čeká dvojzápas na cizích kluzištích. V úterý před kamerami České televize nastoupí v brněnském Rondu proti Kometě, ve čtvrtek se ukážou na ledě Kladna.