Slezané odstartovali domácí sérii na výbornou. Litvínov porazili 4:1, Davos 4:3 a s prázdnou odjela z Třince také Plzeň. O vítězství nad Západočechy rozhodly výborné přesilovky. Třinečtí v této činnosti soupeře nepustili k puku a navíc dvakrát udeřili.

Vítězství se nerodilo vůbec lehce. Oceláři v první třetině přežili plzeňské oslabení, ale pár sekund na to ujel Budík a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Třinečtí brzy odpověděli. Duo Voženílek – Jeřábek se dostalo až před Pavláta a prvně jmenovaný doklepl do branky neúspěšný průnik spoluhráče.

O třech bodech rozhodly dvě přesilové hry v prostřední části zápasu. Tu první proměnil po střele Růžičky dorážející Marcinko. O třetí gól se postaral přesnou střelou do víka Nestrašil, který vypálil z pravého kruhu. „Přesilovky ve druhé třetině jsou velmi specifické. Jak tým nevyhodí puk s pásma, tak se to velmi těžce hraje. První gól jsme dali hned po vhazování a druhý, když už jsme soupeře hodně mačkali. Bránícím hráčům se velice těžko hraje,“ těšilo trenéra Motáka.

Plzeňští vykřesali naději na bodový zisk vinou třinecké nedisciplinovanosti. V poslední desetiminutovce šli Oceláři do tří a dvojnásobnou přesilovku proměnil Rekonen. Na víc už se tým trenéra Kořínka nezmohl.

„Bylo to extrémně těžké utkání. Věděli jsme, že to bude náročné, kluci mají fyzický, bruslivý tým a to na začátku potvrdili. Nevím, jestli jsme měli těžké nohy, ale byli jsme horším týmem. Jsme rádi, že jsme to překlopili na naší stranu,“ řekl po zápase explzeňský obránce Jakub Jeřábek.

Co zvedlo Oceláře k lepším výsledkům? „Začali jsme dělat maličkosti, každý začal být na svém místě zodpovědný a dělá jednoduché věci, které dělá to vítězství. Doufám, že v tom budeme pokračovat,“ přiznal Jeřábek.

Oceláře čeká v neděle repríza posledního finále proti Spartě. „Bude to tuhý boj. Vylížeme si nějaké rány a připravíme se, abychom v neděli byli ready,“ slíbil trenér Zdeněk Moták. Nedělní utkání startuje v 17 hodin.