Osm zápasů trvala bodová série Ocelářů. Stopku posunu nahoru vystavily až vedoucí Pardubice, které ve WERK Aréně výborně zvládly druhou třetinu. Třinečtí i přes drtivý tlak v závěru nedokázali aspoň vyrovnat a popáté doma prohráli.

Ocelářský výkon nevypadal vůbec špatně. V první třetině byli jasně lepší a zaslouženě vedli. Svého soupeře přestříleli v poměru 14:4. Jedinou branku této části vstřelil Vladimír Dravecký, který dorazil do prázdné branky střelu Samuela Bučka. V závěru ještě mohl navýšit třinecké vedení Chmielewski, ale z velkého úhlu trefil jen Frodla.Kdybychom dali dva, tři góly, bylo by to něco jiného. Akorát, že na kdyby se nehraje,“ hlásil po zápase Libora Hudáčka.

Co se stalo ve druhé části? To je záhadou nejen pro trenéra Motáka. Oceláři přestali hrát, na branku soupeře vyslali jedinou střelu a zaslouženě inkasovali.Druhá třetina byla z naší strany něco katastrofálního. Proti takovému týmu nemůžeme hrát jen čtyřicet minut. Máme se z čeho poučit, pověděl Hudáček. Hned v úvodu se nahození Dvořáka odrazilo od zadního mantinelu a brankové konstrukce před Říčku a ten pohotovou střelou vyrovnal. Poté dvakrát zaúřadoval náš odchovanec David Cienciala. Na začátku 31. minuty proměnil „po Hrňovsku“ pardubickou přesilovku. O dvě a půl minuty později Kacetl nepřikryl Radilovo bekhendové nahození a Cienciala dorazil puk do branky. V závěru druhé části měli Východočeši dlouhou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale tu nevyužili.

Třetí část znovu byla v režii Ocelářů. Ve 45. minutě Hudáček pálil z mezikruží mimo, ale o pár sekund později se prosadil střelou od modré čáry Jeřábek. Dvě minuty na to unikl pardubickým obráncům Hudáček, ale svůj únik zakončil bekhendovou střelou do boční sítě. V jeden moment mě ten obránce sekl po hokejce, možná po ruce. Musel jsem v tu chvíli jít do bekhendu, to jsem původně nechtěl. Brankář to pěkně chytil, škoda,“ mrzelo Hudáčka. V závěru hráli domácí první přesilovou hru zápasu, ale Radilův faul nedokázali potrestat ani v power-play a připsali si pátou domácí prohru v sezóně.

Po dvě třetiny jsme byli lepším týmem, bohužel nám trestuhodně utekla druhá třetina, kde jsme měli jednu střelu na bránu a to ještě tečovanou hostujícím hráčem. V první třetině jsme si vytvořili tlak, měli jsme dost příležitostí, totéž ve třetí třetině. Měli jsme dost možností, abychom zvrátili výsledek na naší stranu. Za dvě kvalitní třetiny jsme si dnes nezasloužili vyhrát, protože jsme měli jednu maximálně špatnou, zhodnotil zápas naštvaný trenér Zdeněk Moták.

Oceláři sehrají další zápas až v neděli, kdy vycestují na druhý konec republiky do Karlových Varů. Utkání začíná v 15:30. Doma se sejdeme znovu ve středu, a to na derby proti Vítkovicím.