To byla jízda. Nedělní zápas proti Kladnu se nesl v dětském duchu. Spoustu radostí chtěli dopřát nejmenším návštěvníkům WERK Arény nejen maskot, pořadatelé a fanoušci, ale také hráči na ledě. Ti dorovnali nejvyšší vítězství od přesídlení do nové haly.

Duel s posledním celkem extraligové tabulky viděla rekordní návštěva letošní sezóny, když do WERK Arény poprvé zavítala návštěva nad pětitisícovou hranicí, přesněji 5161 diváků. Dorazilo i pár fanoušků Kladna, ale brzy byli umlčeni sportovní cestou. „Máme v kabině hodně dětí, věděli jsme, že tam budou. Chtěli jsme je potěšit. Jsme rádi, že to takto vyšlo, byly mexické vlny a zápas jsme v pohodě dohráli,“ řekl po zápase Libor Hudáček. „Děti spolu s fanoušky vytvořili fantastickou atmosféru a samozřejmě vítězství patří i jim. Jsme rádi, že jsme je mohli odměnit osmi góly,“ doplnil trenér Országh.

Oceláři vstoupili do zápasu velice aktivně a v první třetině povolili soupeři pouze jednu střelu na branku. Za to sami několikrát zahrozili. Kurovský byl při úniku faulován, Růžičkovu šanci zneškodnil Bow. Prosadil se až v 6. minutě Kurovský, který si vyměnil puk s Chmielewskim, zjevil sám před Bowem a bekhendovou střelou po ledě poslal puk za záda kladenského gólmana.

Poté přišel čas pro Libora Hudáčka. Třinecký útočník se poprvé prosadil v 18. minutě, když jeho střelu z pravé strany si srazil do vlastní branky Sotnieks a stanovil výsledek po první třetině na 2:0 pro Třinec.

Pohroma pro Kladno nastala v prostřední části. Oceláři pokračovali v aktivitě a navíc zlepšili střelbu. V polovině zápasu využil přesilovou hru Růžička. O čtyři minuty později se prosadil únikem Hudáček a stejný hráč slavil hattrick v 38. minutě, když mu znovu pomohl soupeř. Tentokrát jeho přihrávku odrazil za Bowa Indrák. „Dvakrát mi pomohli Kladeňáci, za to jim děkuji. Je to skvělý pocit znovu dát hattrick a těšit se z výhry. Byl to můj třetí hattrick,“ prozradil úspěšný střelec.

Bowa následně nahradil v brance Brízgala, ale dlouho s nulou nevydržel, přesněji 32 sekund. První trefu v třineckém dresu zaznamenal Karlis Čukste, který podpořil třinecký protiútok dva na jednoho.

Třetí třetina nabídla další góly a opět v kladenské síti. Do střelecké listiny se zapsal Chmielewski, když potrestal Beranovo vyloučení. O necelé dvě minuty později přidal osmou trefu v oslabení Daňo a ukončil tím gólové hody Ocelářů.

Jsem spokojený, hrálo se před výbornou atmosférou, konečně nám tam napadaly nějaké góly. Jsme rovněž rádi za nulu. Ve druhé třetině tam byly nějaké situace, kdy soupeř mohl s výsledkem něco udělat, ale celkově musíme kluky pochválit za odvedenou práci. Teď si trochu oddechneme a jdeme dál,“ zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

Výsledkem 8:0 vyrovnali naši hokejisté nejvyšší vítězství z nové WERK Arény. Ještě o dva góly více padly 25. srpna 2017, kdy Oceláři v rámci Ligy mistrů zdolali dánský Esbjerg 9:1. Oceláři tak stráví první reprezentační přestávku na pátém místě. Po špatném začátku je to velmi dobré umístění. „Měli jsme těžký začátek. Mužstvo se obměnilo, přišli noví hráči, někteří byli zranění. Bylo to těžké, hlavně doma jsme nezvládli některé zápasy hlavně výsledkově. Pomalu si to sedá a posouvá se to do míst, kde chceme být. Je před námi ještě hodně práce,“ okomentoval první část sezóny slovenský kouč.

Na reprezentačních soupiskách A-mužstev nenajdete v kolonce Aktuální klub název HC Oceláři Třinec. Není to náhodou. „O některé hráče byl zájem. Dost nás trápí zranění, někteří kluci nastoupili po zranění, někteří to mají na hraně. Po přestávce nás čeká velmi nabitý program, protože máme málo odehraných zápasů. Proto jsme se s reprezentačními trenéry dohodli na nenominaci, abychom hráče nepřetěžovali. Jsme rádi, že nám takovým způsobem vyhověli. Ještě jsou dvě reprezentační pauzy, kde si je trenéři budou moci vyzkoušet,“ vysvětlil situaci bývalý člen slovenského reprezentačního týmu.

Oceláři sehrají další zápas ve středu 16. listopadu, kdy do WERK Arény přijede pražská Sparta s novým trenérem. Už v pátek nabídne nová hala loučení velkých legend. Na třineckém ledě se představí řada bývalých hráčů při rozlučce čtveřice mužů, která psala dějiny místního hokeje. Kariéru uzavřou Jiří Polanský, Martin Adamský, Lukáš Krajíček a Peter Hamerlík. Zápas startuje v 17 hodin.