Parádní začátek, dva góly v úvodních dvou minutách a další neproměněné šance nakonec stačily k vítězství nad vítězem základní části v loňském ročníku. Hradečtí kousali, ale tři body nevykousali.

Zápas začal pro Oceláře parádně. Už v první minutě se odražený puk skákal u levé tyče před Voženílkem a ten vstřelil první gól zápasu. V dalším střídání Třinečtí vyšli naprázdno, ale po další výměně na střídačce znovu zvedali diváci ruce nad hlavu. Hrehorčák parádně našel zcela volného Chmielewskiho a bylo to 2:0. „Ještě jsme to v této sezóně tak rychle nenastříleli. Od toho momentu jsme byli trochu klidnější a oni neměli tolik ze hry jako my. V podstatě jsme si to na konci zkomplikovali. Výborný výkon předvedl Mazi, trochu jsme si to v oslabení zkomplikovali, ale ubránili jsme je. Klobouk dolů před všemi,“ pochválil tým Marko Daňo.

Utkání to nebylo jednoduché. Hradec mohl ještě v první třetině snížit, konkrétně Smoleňák výborně zakryl výhled Mazancovi a Lalancette výborně trefil pravý horní růžek třinecké branky. Naštěstí se ozval videokouč Dalibor Pail a navrhl trenérům vzít si výzvu. Video prokázalo, že hradecký útočník stál v brankovišti a gól nemohl platit. Rozhodčí posoudil situaci tak, že hradecký hráč stál v brankovišti a gól neuznal. Jsme za to rádi. To byl důležitý moment pro náš tým,“ přiznal Daňo.

S přibývajícím časem se osmělovali také Hradečtí, Pavlíkův únik uhasil fantastickým zákrokem Mazanec, podobně si vedl proti újezdu Daňa na druhé straně chytající Růžička. Další gól vstřelili domácí a opět u toho bylo video. Regulérní trefu Voženílka do posunuté branky potvrdit rozhodčí z videomístnosti a Oceláři vedli 3:0.

Vypadalo to, že se poslední třetina bude už jen dohrávat, ale Východočeši se nevzdali, zabojovali a po trochu přísném faulu Voženílka získali pětiminutovou přesilovku. Tu v průběhu zesílili o šestého hráče. Dvojnásobnou přesilovku proměnil z dorážky Smoleňák a připravil Mazance o čisté konto. Další gól už Hradečtí nedali, naopak Marko Daňo byl před prázdnou brankou faulován Filipem Pavlíkem a rozhodčí slovenskému účastníkovi přiznali technický gól. „To bylo poprvé v životě, že padl technický gól z mé strany. Štěstí, že gólmana uklidili a konečně ten gól byl uznaný,“ smál se Daňo.

Oceláři porazili v souboji vítěze play-off proti vítězi základní části hradecký Mountfield 4:1 a poskočili v tabulce na třetí místo. Souboj sousedů čeká Motákovu družinu v úterý, kdy do WERK Arény přijede Olomouc. Byl bych rád, kdyby nám to nezkomplikovalo žádné zranění nebo trest a mohli bychom nastoupit v plné síle. Já se na zápas těším, těším se na kluky, na trenéry, pověděl trenér Moták, který nastoupí proti svým bývalým svěřencům. Zápas startuje v úterý v 17 hodin.