Premiéra třineckého trenéra Zdeňka Motáka proti bývalému týmu nevyšla. Třinečtí dlouho tahali za delší konec, jenže nakonec opouštěli led WERK Arény s prázdnou. Nepovedený zápas zvládla lépe Olomouc.

Zápas blbec. Už nepovedený termín naznačil, že to ve WERK Aréně bude špatné. Do třinecké haly si našlo cestu pouze tři a půl tisíce diváků. Velký počet fanoušků sebral fotbalový šampionát a souběžně hrané utkání mezi Polskem a Mexikem.

Ocelářům v zápase chyběl Andrej Nestrašil a to se nejvíce projevilo v početních výhodách. Třinec tentokrát nevyužil žádnou ze tří možností. Olomouc využila svého dobrého dne a na ledě na začátku doslova létala. Hanáci byli téměř všude o krok dřív a zle zatápěli obraně i brankáři Kacetlovi. Třinecký gólman udržel čisté konto do 26. minuty, poté vyloučení Hudáčka potrestal prvním gólem Tomáš Dujsík.

Vedení hráčům v černých dresech dlouho nevydrželo. Oceláři přidali a v závěru 28. minuty se také radovali z úspěšné střely. Samuel Buček se proháčkoval až před Sedláčka a po parádní kličce poslal puk nechytatelně k tyči. Vyrovnaný stav vydržel až do třetí třetiny.

Vyrovnaný, ale nepříliš koukatelný, zápas pozvedl svým únikem olomoucké obraně útočník Daniel Voženílek, který poslal Slezany do vedení 2:1. Jenže Hanákům se střelecky probudil Jakub Navrátil. Možná tomu přispěl i návrat Karla Pláška ze zámoří. V 52. minutě olomoucký hráč vyrovnal a 68 sekund před koncem zmrazil třinecké publikum potřetí. V obou gólech měl prsty bývalý mladík z Komety.

Závěr zápasu už si Hanáci dobře pohlídali a Oceláře nepustili do žádné šance vedoucí k možnému vyrovnání. Třinečtí tak museli skousnout první prohru po čtyřech vyhraných zápasech v řadě a přepustit třetí místo v tabulce právě svému soupeři.

Je to škoda, zápas byl vyrovnaný, ale nechali jsme si ho zbytečně utéct. Bod by byl možná spravedlivý na obě strany, bohužel my jsme udělali chyby, které soupeř potrestal,“ zhodnotil zápas zklamaný obránce Jakub Jeřábek. Oceláře nyní čeká série čtyř zápasů na cizích kluzištích. Ta odstartuje v pátek v Litvínově a pokračuje nedělním zápasem v Plzni, úterním na Spartě a skončí pátečním v Olomouci. Ve WERK Aréně se uvidíme 4. prosince, kdy sem zavítá Mladá Boleslav.