Mistrovství světa ve fotbale je v plném proudu, osmifinálový souboj mezi Polskem a Francií sledovala v zemi našich severních sousedů více než třetina populace. To se projevilo i na návštěvě ve WERK Aréně, kam zavítal nejnižší víkendový počet diváků v této sezóně. Přesto kvalitní výkon dopředu i dozadu znamenal přerušení třízápasové série bez bodového zisku.

Absence byla vidět nejen na tribunách, ale i v třineckém kádru. Proti Mladé Boleslavi chyběla pětice Dravecký, Marcinko, Nestrašil, Vrána, Adámek. Šanci tak znovu dostal i Alan Lyszczarczyk s Vladimírem Svačinou. „Máme velkou marodku, někteří hrají nemocní. Já jsem také jel na trip s chorobou. Bojujeme s tím, někdy se to podaří, někdy ne,“ přiznal po zápase Libor Hudáček.

První třetina nabídla šance na obou stranách, ale bez gólového efektu. Výbornou práci odvedli oba brankáři. Ve 28. minutě už byl mladoboleslavský Novotný krátký na střílenou přihrávku zmíněného Svačiny, kterou tečoval Chmielewski.

Stejně jako v Olomouci Oceláři otevřeli skóre. Na Hané zápas ke třem bodům nedotáhli, stejně jako na Spartě a v Plzni. „Trápíme se, nedáváme góly, ale dnes jsme to dotáhli do vítězného konce,“ hledal příčiny nezdarů slovenský útočník a sám přiznal, že z třetí části měl trochu obavy. „Báli jsme se. Říkali jsme si v šatně, že už to musíme doma dotáhnout a hrát hokej, který jsme hráli. Nechtěli jsme se stáhnout a nechat to znovu na Mazancovi, že to bude vychytávat sám. Museli jsme mu pomoct a hrát šedesát minut.“

Oceláři v závěru přidali další góly. Vše odstartoval faul na “79” v úniku. „Stále si to dávám na bekhend, ale chtěl jsem to změnit, dát si to na forhend, ale když jsem chtěl vystřelit, tak mi do toho sekl jejich obránce. Myslel jsem si, že bude nájezd, ale nechal to na přesilovku,“ okomentoval situaci Hudáček.

Oceláři přesilovku nevyužili, několik střel vyprodukovali Hrňa s Růžičkou, nakonec se gólově prosadil druhý útok. Buček se nejlépe zorientoval u branky, poslal puk do brankoviště za Novotného záda, kam dojel Hudáček a dorazil puk do branky. „Ještě ten gólman to tam dal vyrážečkou, já jsem tam brzdil.“ Rozhodčí po konzultaci u tabletu rozhodli, že ke kopnutí nedošlo a druhý gól potvrdili.

Velkou práci u gólu odvedl Samuel Buček, jehož umělecké kousky můžete vidět na platformě Youtube. Slovenský talent si po gólu v Olomouci připsal v neděli asistenci. Je už v ideální formě? „Nevím, jaká je jeho ideální forma, ale trenér nás pochválil, že jsme hráli dobře. Už na Spartě jsme měli šance, dívali jsme se na video, analyzujeme si naší hru a zlepšujeme se,“ cítí Hudáček.

Konečný výsledek souboje mezi Třincem a Mladou Boleslaví byl 3:0. V závěru využil soupeřovy hry bez brankáře Miloš Roman, který hrál s košíkem, ale ani ten mu nezhoršil výhled při vstřelení třetího gólu.

Oceláři si vítězstvím udrželi pozici v první čtveřici znamenající přímý postup do čtvrtfinále. Další utkání sehrají v pátek 9. prosince od 17 hodin, kdy do Třince zamíří České Budějovice.