Oceláři, posíleni domácím vítězstvím nad Mladou Boleslaví, chtěli Jihočechům v pátek oplatit porážku z úvodního zápasu sezóny. Průběh souboje byl podobný, jenže hraje se na góly a přesnější byli hráči trenéra Jaroslava Modrého.

Slezané vstoupili do zápasu velice aktivně a soupeře nejenže nepouštěli do svého pásma, dokonce mu povolili v první části pouze jednu střelu na branku. Sami pak vstřelili jeden gól. O ten se v přesilové hře postarala dvojice Růžička – Marcinko. Druhý jmenovaný se po zranění chladnokrevně prosadil před Hrachovinou.

Prostřední část vypadala podobně, Třinec tlačil a Motor se bránil. Jenže ve 26. minutě se objevil v útočném pásmu, Gulaš udělal oblouk kolem levého kruhu a přesným nahozením poslal druhou střelu svého celku pod horní tyč. Svou chvíli slávy prožil také Marko Daňo, který využil odražený kotouč na pravé straně středního pásma, najel si před branku a střelou k tyči vrátil v 31. minutě vedení na stranu domácího týmu.

O vítězi muselo rozhodnout až nastavení, protože Jihočeši se ve třetí části výrazně zlepšili a potrestali defenzivní chybu Ocelářů, když přečíslení dva na jednoho zakončil střelou do zadního mantinelu Gulaš, avšak k odraženému puku se dostal Čachotský a uklidil jej do branky.

V prodloužení měla Motákova družina výhodu dvou přesilovek, ale čitelné obrazce s pokusy o střelbu v podání Růžičky měl soupeř dobře načtené a svou branku uhájil.

V samostatných nájezdech se z třineckého celku prosadil jen Růžička. Za hosty se trefili Gulaš, Čachotský a Štencel, což hostům přidalo na cestu druhý bod.

Byli jsme celý zápas lepší, hlavně v první a druhé třetině. Nevím, jestli to je naše slabost, nebo českého hokeje, ale nedáváme góly. Měli jsme více střel, byli jsme u nich více v pásmu, ale prostě jsme nedali góly,“ mrzelo po zápase čerstvého reprezentanta Daniela Voženílka. Ocelářům před utkáním přibyl na listinu marodů Libor Hudáček. Hosté naopak měli ve svém středu oba matadory Pecha s Gulašem, kteří byli u obou branek do třinecké sítě. Gulaš vypadal, že ho to baví, dal nám jeden gól a pak dali další,“ prohlásil po zápase bývalý hráč Českých Budějovic.

Oceláře čeká před reprezentační přestávkou ještě jedno utkání. V neděli nastoupí na ledě vedoucích Pardubic, které se pokusí obrat o všechny body. Zápas začíná v 17 hodin.