Oceláři pokračují v bodové sérii. Na vítězství z Pardubic navázali domácím úspěchem za tři body proti Karlovým Varům. O výsledku rozhodla střelecká potence Libora Hudáčka v prostřední části zápasu. Slovenský útočník se vrátil do sestavy po krátké zdravotní indispozici.

Jak viděl vítězství jeden z třineckých trenérů? Jsme spokojeni s body, první třetina byla vyrovnaná. Nebylo jednoduché se do toho dostat. Druhou třetinu jsme měli dobrou, využili jsme šance a odskočili. V třetí třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali, ale pro nás je podstatné, že jsme to dotáhli do vítězného konce,zhodnotil zápas na tiskové konferenci trenér Vladimír Országh.

Slezané vstoupili do zápasu aktivněji a brankář Lukeš se musel chvílemi hodně otáčet. Obrovskou šanci spálil po křížném pasu Hudáčka zakončující Buček, který z bezprostřední blízkosti trefil přesouvající se beton karlovarského gólmana.

Oceláři se gólu dočkali v závěru první třetiny. Čukste překvapil karlovarské hráče dlouhou křížnou přihrávku k levé tyči, kam si najel Daňo a rychlou střelou do pravého horního růžku otevřel účet zápasu.

Karlovarské zřejmě zmohla dlouhá cesta, Západočeši se ani v prostřední části nechytili. Velkou měrou za to může Libor Hudáček, který si počkal na puk po buly od Nestrašila a prudkou taženou střelou pokořil Lukeše. To bylo ve 23. minutě. O čtyři minuty později Daňo dlouhým pasem napodobil Čuksteho a zakončující Hudáček měl jednoduchou pozici ke vstřelení třetí branky.

Brankář Mazanec po pardubických střelcích dlouho nuloval i ty karlovarské, ale nakonec i on kapituloval. V úvodu třetí části dostal puk do třinecké branky Redlich. Oceláři pak měli téměř dvouminutovou výhodu dvojnásobné přesilovky, ale ta se jim letos nedaří proměnit a nejinak tomu bylo i dnes. „Přesilovky nám jdou, když hrajeme pět na čtyři. Na hře pět na tři budeme muset ještě trochu zapracovat. Přesilovka byla dlouhá, měli jsme šance a nepadlo nám to. Naštěstí se nepotvrdilo pravidlo, že kdo nedá gól, tak nevyhraje. Nutno říct, že kdybychom z toho dali gól, asi by bylo vymalováno. Budeme na tom pracovat,“ slíbil trenér Vladimír Országh.

Nakonec se dočkali při hře v plném počtu. Krásnou kombinaci zakončil Martin Růžička. „Za stavu 4:1 jsme to měli dohrát zodpovědně bez většího dramatu. Dřív bychom hráli jednoduše a nechali soupeře útočit. Moc vymýšlíme,“ řekl po utkání navrátilec Andrej Nestrašil. Nestalo se. V závěru zápasu ještě upravil výsledek Beránek, ale na víc se Západočeši ani při power-play nezmohli.

Před vánočními svátky čeká Oceláře už jen derby v Ostravar Aréně. „Bude to tvrdý boj, budou padat góly z před brankového prostoru. Faktorem budou přesilovky, protože oni tam mají Lakatoše a Müllera. Budeme doufat, že na ně přijde slabší pasáž právě ve čtvrtek. Ale na to se člověk nemůže koukat, musíme se koukat sami na sebe a dívat se na to, v čem se můžeme zlepšovat,“ je si vědom Nestrašil. Ostravská hala je vyprodaná do posledního místa. „Bude nás to víc bavit,“ pousmál se autor dvou asistencí. Moravskoslezské derby startuje v 17:30.