Gólovými hody skončil slezsko-moravský souboj ve WERK Aréně. Třinečtí hokejisté ovládli první polovinu zápasu zcela jednoznačně a namlsali diváky k pověstnému pokřiku „deset, deset.“ To se nakonec nestalo, přesto Brňané dostali pořádný výprask.

Třineckým divákům se poprvé v roli soupeře představil obránce Tomáš Kundrátek, který po loňském triumfu zamířil na jih Moravy. Od diváků si v den svých 33. narozenin vysloužil bouřlivý potlesk. „Hrozně moc mě to potěšilo. Trochu jsem to zaregistroval, zrovna jsem byl na ledě. Něco jsem tady strávil, ale hokejisté se mění a život jde dál, řekl po utkání obránce Komety.

Oceláři i bez Erika Hrni nastoupili na svého soupeře s velkou chutí a výsledkem snažení byl gól v osmé minutě, který vstřelil do posunuté branky po odpískání Miloš Roman. Pravidla se před sezónou změnila a gól byl posouzen jako regulérní. „Jsem rád, že to tam padlo, i když o tom rozhodlo až video. Viděl jsem, že Patrik má puk, snažil jsem se uvolnit na druhé tyči, nakonec to tam přišlo a já to dal do branky,“ pověděl úspěšný střelec.

Třinečtí následně úřadovali v přesilové hře. V 15. minutě se prosadil ze své tradiční pozice Růžička. Necelou sekundu před koncem pečetil výsledek první třetiny na 3:0 povedenou střelou do bližšího horního růžku Nestrašil. Ve Vítkovicích mu do střely vložil hokejku Daňo. Už minulý zápas jsem myslel, že jsem ho dal, ale nakonec to byl Marko. Nejdřív jsem koukal na Marka, jestli tam někde neprojel, ale díky za něj,“ pousmál se Nestrašil.

Trenéři Brna do druhé třetiny poslali do branky Čiliaka, ale jemu nula na kontě vydržela pouze 216 sekund, než ho prostřelil Voženílek. Brno si vzalo výzvu, ale gólmana Komety podrazil před brankovištěm vlastní spoluhráč.

Jihomoravané se gólu dočkali ve 28. minutě. Při hře ve čtyřech si Koblížek zabruslil obloukem v útočném pásmu a střelou kolem spoluhráče poslal puk nechytatelně za Mazance.

Za další minutu se znovu radoval třinecký kotel. Marcinko zpoza branky našel u pravé tyče Daňa, který rychlou střelou z první pokořil Čiliaka. V závěru druhé části si Marcinko připsal po asistenci i gól. V přesilové hře jej našel perfektním stříleným pasem Růžička. Na následnou teč byl brněnský strážce svatyně krátký.

Třetí třetina už byla exhibiční. Oceláři si tvořili šance a několikrát puk skákal v brankovišti za Čiliakovými zády. Pouze jednou skončil v brance. Ve 45. minutě se Buček protáhl kolem bránícího hráče a rychlou a svižnou střelou přidal sedmý gól.

Tečku za zápasem udělal dvě a půl minuty před koncem brněnský Süss, který střelou z mezikruží na dlouhou ruku podruhé prostřelil Mazance. Třineckého gólmana to nemuselo mrzet, Oceláři získali tři body a šťastní byli i trenéři. „Jsme spokojení s výsledkem i s hrou. Začátek byl vyrovnaný, výrazně jsme si pomohli přesilovkami, ve kterých jsme dali čtyři góly. Důležitý byl gól na 3:0 sekundu před koncem. Hráli jsme zodpovědně celých šedesát minut,“ těšilo asistenta Vladimíra Országha.

Další vzájemný zápas nesehrají oba celky v Třinci, ani v Brně, ale až v Bratislavě pod otevřeným nebem. „My jsme hráli pod otevřeným nebem s Patrikem Hrehorčákem v dorostu v Brně. Jsem rád, že to bude doma na Slovensku. Uvidíme, jaké bude počasí, ale bude to zážitek. Bude to trochu jiné než v hale, led se bude rychleji kazit,“ prozradil Roman. „Moc se na to těšíme, nebudeme to brát jako výlet. Máme Třinci co oplatit. Pod otevřeným nebem jsem hrál třikrát. Je to výjimečné,“ doplnil Kundrátek. „Bude to něco jiného, zápas bude velmi hektický pro oba fanouškovské tábory. Brňané už si to zažili. My se nyní potřebujeme soustředit na další zápas, ale někde v hlavě to máme,“ připojil se trenér Országh. Ten Oceláři sehrají ve středu na ledě Kladna. Zápas startuje v 18 hodin.