Poslední zápas tohoto roku v třinecké WERK Aréně nabídl gólové hody. Více než čtyři a půl tisíce diváků vidělo celkem devět gólů, většinu v brance Jakuba Neužila, který si zápas příliš neužil. Oceláři si výhrou udrželi pozici v TOP3.

Oceláři chtěli v pátek večer odčinit nezdar z Kladna, kde ztratili nadějně rozehraný zápas a prohráli s posledním celkem 3:4. Od úvodu byli lepším celkem, soupeře v první třetině přestříleli v poměru 12:6 a dočkali se také úvodního gólu. Krásnou souhru při přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce Hudáčka Daňo.

Ve druhé části se Severočechům podařilo vyrovnat hru a ve 35. minutě i skóre. Nedomlel si od modré čáry najel mezi kruhy, přihrál doprava Flynnovi, který z velkého úhlu precizní střelou prostřelil Mazance. Další šanci soupeře třinecký gólman uhasil a v závěru prostřední části mohl sledovat, jak si Daňo s Hudáčkem prohodili role a v poslední minutě poslali Oceláře znovu do vedení.

Třetí třetina už byla „ocelářská“. „Pomohl nám gól na 2:1. Ve třetí třetině nám to tam napadalo, prakticky tam padlo vše čeho jsme se dotkli, prozradil Martin Růžička. Mohl za to především úvod a dva góly třineckého kanonýra. V prvním případě nohou dostal do branky odraženou střelu Doudery od modré, ve druhém parádní bombou zužitkoval nahrávku Draveckého. Gól na 3:1 byl jubilejním 900. extraligovým v nové WERK Aréně. Hostům se ještě povedlo dvakrát odpovědět. Na 4:2 snížil Nedomlel a poslední branku zápasu zaznamenal v přesilové hře Najman. Mezi tyto dva góly se vměstnaly ještě dva ocelářské. V 54. minutě si počíhal na puk u levé tyče Roman a o minutu později tečoval Douderovu střelu Kurovský.

Jsme rádi za tři body, protože jsme hráli proti velmi dobrému soupeři, který potvrdil svou formu z předchozích zápasů. Dvě třetiny to bylo vyrovnané utkání, přestože jsme vedli. Podstatné pro nás bylo, že jsme se ve třetí třetině tlačili do brány, byli jsme šťastnější, dostali jsme se do náskoku, který jsme udrželi,zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

Oceláři zvítězili 6:3 a přelom roků stráví na třetí příčce s devítibodovou ztrátou na vedoucí Pardubice. Nyní na hráče čeká oslava konce roku. Jedeme s klukama trochu odfrknout a určitě si to užijeme. Až druhého nás čeká trénink, prozradil po zápase Martin Růžička.

Co by popřál lídr kanadského bodování celé soutěže do nového roku? Hlavně všem zdravíčko, ať jsou lidi šťastní a hodní na sebe.“ Totéž přejeme i my. Užijte si Silvestra a doufáme, že se společně sejdeme v lednu ve WERK Aréně.