Zatímco v Hradci Králové zvládli svěřenci trenérů Motáka a Országha dotáhnout do vítězného konce špatně rozjetý zápas, dnes po dvou gólech Marka Daňa pustili soupeře ke slovu a nakonec přišli o jeden bod, když až v prodloužení rozhodl o třineckém vítězství Nestrašil.

Oceláři měli výborný vstup do zápasu, Marko Daňo zavzpomínal na předchozí vzájemný zápas ve WERK Aréně a dvěma góly do sedmé minuty poslal hutnický tým do dvoubrankového vedení. Při druhém si pomohl odrazem od litvínovského brankáře. „Šlo to zpoza branky brankáři do hlavy a od ní se odrazil za brankovou čáru. Je třeba střílet z každé pozice,“ řekl po utkání úspěšný střelec. Na rozdíl od prvního souboje se Chemikům podařilo snížit ještě v první části, když se v přesilové hře prosadil Sukeľ.

S postupem času tempo zápasu opadlo a diváci viděli spíše úporný hokej bez větších šancí. Když už brankáři nedokázali zastavit nebezpečné střely, pomohly jim dobře postavené tyče. V závěru 31. minuty faulovali Stránský se Sukeľem a Slezané měli dvouminutovou výhodu přesilovky pět na tři. Tu nepřerušila ani fair play reakce brankáře Godly, který odvolal Marcinkovo sekání na svou osobu. „Možná jsem cítil malou sekeru, ale přihrál jsem to a raději to odvolal. Doma jsme s nimi neuspěli v prodlužení čtyři na tři, tak jsem zkusil pět na tři a vyšlo to,“ těšilo Godlu. „Klobouk dolů před ním. Godliče znám, je to velké gesto v oslabení pět na tři. Bude mít u mě nějaké pivko,“ zareagoval Daňo. Oceláři sehráli dvojnásobnou výhodu trestuhodně, litvínovského gólmana pořádně neohrozili.

Litvínov ubráněná přesilovka nakopla a přilila krev do žil. Výsledkem jejich snažení bylo vyrovnání na začátku třetí třetiny, o které se postaral Kudrna. Oceláře inkasovaný gól probudil, přidali na aktivitě, vybojovali několik přesilovek, ale přes Godlu puk do branky nedostali. Roman s Voženílkem pouze orazítkovali brankovou konstrukci.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. Na začátku poslední minuty ujel po levé straně Nestrašil a prudkou střelou do spodní poloviny branky zajistil Ocelářům cenný druhý bod. „Měli jsme dobrý začátek do zápasu, ale jako by nám ty dva góly uškodily. Čtyřicet minut jsme se hledali, nevyšly nám přesilovky a Litvínov neustále hrozil. Za stavu 2:2 jsme se dostali do zápasu, vytvořili jsme si šance, ale neproměnili. Prodloužení bylo nahoru dolů, ve kterém se nám podařilo vstřelit vítězný gól,“ zhodnotil zápas trenér Vladimír Országh.

Oceláři o víkendu nemusí cestovat. Dalekou cestu absolvuje soupeř z Plzně a také štáb České televize, který nedělní souboj zobrazí na obrazovkách ČT Sport. Utkání startuje v 17:20.