Tohle asi nikdo nečekal. Zápas v Bratislavě přepisoval dějiny třineckého hokeje. Bitva proti Kometě na Tehelném poli nabídla spoustu nezapomenutelných zážitků s vítěznou tečkou pro Oceláře.

Domov fotbalistů bratislavského Slovanu přilákal na stadion zhruba pět tisícovek třineckých fanoušků. Téměř osm stovek vyjelo od WERK Arény v šestnácti autobusech v pravé poledne. Tříhodinová cesta naštěstí dovezla všechny do dějiště, přestože jeden autobus měl technické problémy. Celková návštěva se vyšplhala na číslo 11367 diváků.

Atmosféra v hledišti byla vynikající. Větší část stadionu byla v třineckých barvách, pouze sektor vedle střídačky Komety a kousek bočního patřil modrobílým. Bylo to znát i na hlasitém projevu, což si pochvalovali také aktéři. „Měl jsem husí kůži, bylo to něco výjimečného,“ přiznal po utkání střelec posledního gólu Martin Marinčin. „Bylo to pěkné, je to úplně něco jiného než na zimním stadionu. Každý z hráčů o tom sní a nám to bylo umožněno. Je třeba poděkovat Slovanu za přípravu,“ reagoval Libor Hudáček.

Slovenští hráči hráli na slovenském stadionu prim. Hned v první třetině se prosadilo duo z druhého útoku. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce Hudáčka tvrdou střelou Daňo. Poté přišel déšť, který hráčům ztížil podmínky, přesto za Furchem zvonila tyč po střele Marinčina.

Druhá část patřila Ocelářům, kteří si od druhé části oblékli suché extraligové dresy. Kometa začala sice aktivně, ale dělala chyby vzadu a přečíslení dva na jednoho završil po Hrehorčákově pasu střílející Vladimír Dravecký. Za dalších šest minut to bylo o tři góly, když se podruhé prosadil Daňo. Slovenskou střeleckou sérii přerušil až v závěru druhé části Nestrašil, který si najel k zadní tyči, aby usměrnil do branky přihrávku Jeřábka.

V poslední části se projevili také všichni fanoušci Komety, když si zakřičeli „gól“ po bekhendové střele Susse. To ale bylo ze strany jihomoravského týmu vše. Třinečtí za to trestali soupeřovy fauly. Hudáček předčasně ukončil Pospíšilův trest přesnou střelou do horní poloviny branky, když mu dobře namazal Voženílek. Holíkův trest v poslední sekundě přesilovky využil bombou od modré čáry Marinčin.

Těžké povětrnostní podmínky, spousta vody na ploše i na hráčích. Podali jsme velice koncentrovaný, kvalitní výkon. Byli jsme ve všech třetinách lepší, dobře jsme bruslili, dokázali jsme se s podmínkami lépe vypořádat. Snad jen na začátku druhé třetiny jsme dovolili Kometě ohrozit naší bránu, jinak jsme celý zápas kontrolovali a zaslouženě zvítězili. Musím klukům za výkon poděkovat,“ pochválil své svěřence trenér Zdeněk Moták.

Slováci udělali pěti góly nejen radost třineckým fanouškům, ale také divákům u televizních obrazovek, protože přenos vysílala kromě O2 TV také slovenská RTVS a internetový kanál Voyo.sk.

Jak celý zápas vnímali aktéři?

Martin Marinčin: „Hrálo se super, vyhráli jsem, více jsem si to užíval. Led byl drsný a pomalý. Bylo to super vyzkoušet si hokej na tom ledě. Fanoušky jsem vnímal a užíval si to celý zápas. Jsem rád, že jsem to mohl zažít.“

Libor Hudáček: „Užil jsem si ho, užil jsem si i déšť. Jsem rád, že jsme dali tolik gólů a udělali radost fanouškům. Měli jsme tu rodiny, spoustu známých. Na začátku to bylo super, pak jak napršelo, tak nám odskakovaly puky. Museli jsme se s tím popasovat a hrát jednoduše.“