Neskutečné chyby v ofenzívě i defenzívě stály za darem pro vedoucí Pardubice. Východočeši si podruhé v sezóně odvezli z WERK Arény tři body, tentokrát po mnohem jednoznačnějším výsledku.

První třetina nabádala více než čtyři tisícovky diváků k optimismu. Vedoucí celek sice měl první šanci, kterou zahodil rozjetý Cienciala, ale to bylo na delší dobu vše. Poté začali úřadovat domácí a brankář Will. Oceláři v první části přestříleli svého soupeře v poměru 11:7.

Hned v úvodu druhé třetiny nastal problém pro domácí lavičku. Zranil se útočník Marko Daňo. Další rána přišla ve 28. minutě, když Adam Musil vybruslil od mantinelu, najel si před branku a nadvakrát překonal ležícího Jeřábka i brankáře Mazance.

Pardubice vedly 1:0 a vedly i dál, neboť Hudáček místo střely do prázdné branky volil ještě přihrávku na Chmielewského, který puk nedokázal usměrnit do branky. Zápas nahoru dolů nabídl větší šance pro Dynamo, Vondráček neproměnil únik, situaci tváří v tvář Mazancovi nevyužil ani Paulovič.

Ve třetí třetině byl vidět na třineckých hokejkách zmar. Nepřesné přihrávky kosily naděje na bodový úspěch. Ve 45. minutě hosté zachytili Hrehorčákův pas, Štětka si najel mezi kruhy a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2. Chybu v rozehrávce udělali také Jeřábek s Marinčinem. Nepřesný pas prvně jmenovaného potrestal Hyka a v závěru zápasu se zapsal do střelecké listiny také Sedlák, který upravil výsledek na 0:4.

Hostům jsme nabídli spoustu jasných puků, ze kterých byly samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. V poslední době se strašně natrápíme na vstřelení branky. Z toho rezultuje tento výsledek,“ hledal příčiny neúspěchu trenér Zdeněk Moták. Jak z toho ven? „Poctivou prací, zodpovědně, soustředěně každý zápas odmakat, odedřít. Snažit se hrát jednoduše. Čtyři zápasy, které jsme prohráli, jsme nehráli úplně zle, ale viděli jste sami, že i v těch předešlých zápasech jsme soupeři nabídli šance, aby skóroval. My ty šance dáváme těžce, i když máme jasné příležitosti, prázdnou branku. Jednoduchost, poctivost, zodpovědnost,“ pokračoval třinecký trenér.

Své si na toto téma řekl také neúspěšný zakončovatel posledních dní Libor Hudáček: „Měli jsme super zápasy, kdy nám to napadalo, ale nyní se trápíme. Musíme to zjednodušit a dávat špinavé góly. Musíme začít černou prací.“

Jak se jim to podaří, to se dozvíme už v pátek, kdy Oceláři nastoupí před kamerami O2 TV Sport na ledě Karlových Varů. Tímto zápasem odstartují sérii venkovních duelů. Je mi jedno jestli hrajeme doma nebo venku. Vážím si podpory lidí, kteří chodí v hojném počtu a fandí až do konce. I na výjezdech jsou s námi, my jsme doma všude, těší brankáře Marka Mazance. Po výjezdu na západ Čech čeká na třinecké hokejisty moravský dvojzápas Vítkovice, Brno. Na oba duely můžete vycestovat s námi. Odkazy k formulářům naleznete na hlavní stránce.