Základní část Tipsport extraligy 2022/2023 je minulostí. Individuální trofeje budou brát Oceláři Martin Růžička a Marko Daňo, ale šesté místo po 52 kolech příliš neuspokojuje. Po sedmi letech vstoupíme do play-off v předkole.

Co rozhodlo o sešupu Ocelářů mimo přímý postup do čtvrtfinále? Můžeme si za to sami. Byli jsme na třetí nebo čtvrté pozici a prakticky jsme si to nechali utéct. Teď je na nás, abychom se z toho vyhrabali a udělali předkolo. Příčin bylo více, především nás kosily virózy, chyběly nám herní návyky. Nějak jsme to lepili, ale tím prochází každý tým,prozradil Martin Růžička.

Ocelářům v nedělním utkání proti Mladé Boleslavi už téměř o nic nešlo. Šesté místo bylo jistotou, volno dostalo několik zkušených hráčů. „Nebyl to ideální zápas od nás. Bylo tam pár dobrých pasáží, ale po většinu zápasu jsme měli horší chvíle. Nevím, jestli jsme už hlavami byli jinde, ale nakonec jsme za to byli po zásluze potrestáni,“ poohlédl se za prohrou 2:3 třinecký kapitán.

Martin Růžička byl po deseti letech znovu nejlepší v kanadském bodování. V sezóně 2012/2013 83 bodů za 40 gólů a 43 asistencí. Letos to bylo o 31 bodů méně, přesto to na vítězství stačilo. „Je to dost let. Párkrát jsem byl blízko. Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům, trenérům, vedením a dalším, kteří mi k tomuto individuálnímu úspěchu pomohli,“ poděkoval přes média Růžička.

Na druhém místě skončil Marko Daňo, který měl o bod méně. „Snažil jsem se překonat otce, možná to vyjde příští rok. Myslel jsem i na třicátý gól, ale snad jsem si nechal něco na play-off,“ zažertoval nejlepší střelec sezóny, kterému na otce Jozefa chyběly tři body.

Po krátké přestávce Oceláři naskočí do předkola už ve středu. Do Třince přicestuje Litvínov, který Oceláři třikrát porazili. Play-off je úplně jiná soutěž. My ty kluky na play-off tady máme, prošli jsme si těmi boji v minulých letech a budeme chtít pokračovat ve vítězné cestě, slibuje Martin Růžička.

Pět gólů v domácích zápasech vstřelil do sítě Litvínova útočník Marko Daňo. Byl tam hattrick a pak dva góly. Věřím, že si dobře obalím hokejky. Možná se podívám na videa, abych měl představu, kde se pohybovat,“ zkusil najít recept na play-off.

Oceláři se v minulých letech prezentovali v play-off neprostupnou obranou, která hodně trápila soupeře. Může se to opakovat? „Play-off je specifická soutěž, je jiná než základní část. Máme zkušené mužstvo na to, abychom to urvali. Víme, jak se to hraje. Jak bude třeba, tak to zabetonujeme a budeme čekat na soupeřovu chybu, představil plán Marko Daňo.

První zápasy předkola play-off se uskuteční ve středu 8. a ve čtvrtek 9. března na ledě WERK Arény se začátkem v 17 hodin. Třetí (+případně čtvrté) utkání se rozehraje v Litvínově o víkendu. Na tyto zápasy připravujeme zájezd, proto sledujte náš web a sociální sítě, kde vás o něm budeme informovat.