Bylo to drama, ale dobře to dopadlo. To si mohou říct všichni Oceláři po včerejším úvodním zápase předkola play-off proti Litvínovu. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodla trefa Daniela Kurovského ze třetí třetiny.

V minulých sezónách trápil soupeře v play-off brankář Ondřej Kacetl. Letos dostal pozici jedničky ve vyřazovacích bojích Marek Mazanec a nevedl si vůbec špatně. Na své konto si připsal 28 úspěšných zásahů.

Utkání nezačalo příliš dobře, zarmoutil především pohled do ochozů. 4089 diváků je nový rekord nové WERK Arény v play-off. Méně diváků na zápas play-off zavítalo pouze v době omezené koronavirovou nákazou.

Třinečtí první třetinu nehráli dobře, Litvínovu se dařilo vyrovnat hru a dokonce Oceláře přestříleli v poměru 12:10. Druhá třetina už byla v režii Ocelářů. Slezané povolili soupeři pouze čtyři střely, sehráli čtyři přesilové hry, ale gól vstřelil muž, jenž dává důležité góly. Úvodní gól vstřelil autor dvou gólů v semifinále proti Plzni, úvodního gólu v posledním zápase loňské sezóny na Spartě, nebo střelec vítězné branky v Bratislavě. Vladimír Dravecký zblokoval Freibergsovo nahození, ujel po pravém křídle a střelou ke vzdálenější tyči pokořil Tomka.

Litvínov vyrovnal téměř z ničeho. Vyhrané buly a přesná rána Andreje Kudrny rozhodla o tom, že oba celky vstupovaly do třetí části za nerozhodného stavu. Ten se změnil až ve 47. minutě. Přihrávku Romana zpoza branky usměrnil k levé tyči Daniel Kurovský a rozhodl o vítězství Ocelářů. To pojistil dvě sekundy před koncem střelou do prázdné branky Martin Růžička.

Série pokračuje druhým zápasem ve WERK Aréně dnes od 17 hodin. Stále jsou volná místa na výjezd do Litvínova, ale už jich není mnoho. Na sever Čech vyrazí pouze jeden autobus, tak neváhejte!