Vyrovnané zápasy s lepším koncem pro Oceláře. Taková byla série třineckých hokejistů proti Litvínovu, který si na chvíli zavzpomínal na rok 2015. Ale marně, dál šli Oceláři po výsledku 3:0 na zápasy.

Ty zápasy nebyly jednoduché. Je to předkolo, člověk ví, že se to může natáhnout až na pět utkání, ale byli jsme rádi, že jsme to ukončili už po třech a měli si možnost odpočinout. Jestli budeme rozehraní, nebo Sparta odpočatá, s tím nemám velké zkušenosti a myslím si, že ve čtvrtfinále se ty rozdíly budou mazat. Všichni do toho půjdou naplno,“ vrátil se k předkolu kapitán Petr Vrána.

Nyní je na řadě Sparta a repríza loňského finále. „Je to těžký soupeř, ale když chce člověk postoupit dál, tak musí porazit všechny. Na výběr v této části play-off už toho moc není, všechno jsou to kvalitní týmy. Přijde hodně lidí, ty zápasy budou mít tempo a hodně emocí. V obou týmech je hodně kluků pamatujících loňské finále, další nabírají zkušenosti, takže si myslím, že všichni budou připraveni,“ ví Petr Vrána.

Souboj mezi Třincem a Spartou byl vyhrocený především v O2 Aréně, kde hrozilo předčasné ukončení finále. Jedna z mincí trefila Milana Douderu. „Můžeme čekat cokoliv. V některých momentech to loni bylo ohledně fanoušků až za hranou, což mě překvapilo. Čekal bych to spíš jinde. Je to čtvrtfinále, možná bude větší klid. Do varu může dostat fanoušky jakákoliv maličkost, tak uvidíme, co se bude dívat,“ zavzpomínal třinecký lídr, který po návratu hraje ve třetím útoku s Vladimírem Draveckým. „Už se smál, že po jeho zádech se můžu vyšplhat výš. Nechci říct, že je mi to jedno, jakou mám pozici, ale první dvě lajny fungují. Nevidím důvod, proč by se to mělo rozhazovat. To platí i o přesilovce. A v tomto mančaftu je jedno, jestli je to první nebo pátá lajna. Všichni máme nějakou úlohu a čas na ledě a děláme, co si řekneme.“

Oceláři v sezóně se Spartou dvakrát vyhráli, ale i dvakrát prohráli, jenže Pražané se po návratu trenéra Hořavy zvedli a poskočili ze dna až na třetí místo. „Je to klub, který získal v základní části 99 bodů, skončil na třetím místě, takže pro nás to bude velice těžké. Je to ale společensky, kulturně a hlavně sportovně kvalitní soupeř. Těšíme se a uděláme vše pro to, abychom byli co nejlépe připraveni,“ slíbil trenér Zdeněk Moták.

Série startuje dvěma zápasy v pražské O2 Aréně, a to v neděli od 14 hodin a v pondělí od 19 hodin. Další dva zápasy nabídne WERK Aréně a ve čtvrtek a v pátek.