Oceláři nenavázali na povedené výkony z Prahy a zaslouženě prohráli třetí zápas čtvrtfinálové série. Komplikace v třinecké hale byly i před 25 lety v zápase proti Slavii. Třinec tento čtvrtfinálový duel prohrál, přesto se pak radoval z vítězství v sérii. Jak tomu bude letos? Další duel se hraje už dnes od 19 hodin.

Pražané vstoupili do zápasu hodně agresivně, napadali Oceláře na jejich polovině a Slezané měli problémy se s tím vypořádat. Pražanům nepomohla k úvodnímu gólu přesilovka, nýbrž oslabení, když Forman sekl mezi nohy obránce Adámka. Bohužel dnes jsme přesilovky nevyužili, je to naše hlavní zbraň, musíme se na to podívat, řekl po zápase faulovaný hráč.

Dlouhou přesilovku odstartovala chyba Jeřábka, který nechal uniknout Horáka. Zkušený útočník udělal Kacetlovi kličku a poslal puk mezi betony. Vedení Sparty nevydrželo do konce třetiny. V jejím závěru se s trochou štěstí prosadil obránce Adámek. Jeho střelu od modré čáry si bruslí srazil jeden z hráčů pražského celku.

Oceláři i v další části zápasu vypadali, jak by jim scházela energie. Toho Pražané využili ve 23. minutě, kdy si Sobotka najel ke vzdálenější tyči, odkud odrazil Moravčíkovi přihrávku. I na tento gól dokázali Slezané zareagovat, zpětnou přihrávku Růžičky proměnil ve vyrovnání Marcinko.

Sparta přitlačila a rozhodující úder přišel v 36. minutě při signalizované výhodě. Puk se dostal na modrou čáru ke Kempnému, který prudkou ranou pod horní tyč potřetí poslal Spartu do vedení.

Třetí třetina začala s půlhodinovým zpožděním, což možná ublížilo domácímu celku. Ti byli v předchozích dvou duelech dominantní právě ve třetí periodě, ale ve čtvrtek tomu tak nebylo. Sparta si třinecké útoky pohlídala a v poslední sekundě přidala čtvrtý gól střelou do prázdné branky.

První dvě třetiny byla Sparta lepší v bruslení, v osobních soubojích. Po delší přestávce jsme předváděli hokej, který bychom chtěli hrát. V konečném výsledku to byl vyrovnaný zápas se špatným koncem pro nás,zhodnotil zápas trenér Zdeněk Moták. Bylo to trochu hektické, hodně vyrovnaný zápas, bohužel jsme si zase nechali dát góly v první části a poté to dotahovali. Chyběla nám energie, nebylo to z nás cítit jak ve druhém zápase. Dnes to bylo jiné,“ doplnil trenéra Marian Adámek.

Čtvrté utkání se odehraje jako druhé až od 19 hodin. Dějištěm zápasu bude znovu WERK Aréna. Neváhejte a přijďte.