Vyrovnáno! Vyprodaná WERK Aréna dohnala Oceláře k druhému vítězství v sérii a vybojovala si další domácí zápas. O vítězství nakonec rozhodla povedená teč Daniela Voženílka, autora druhého vítězného gólu v sérii.

Zápas začal zcela podle třineckých plánů. Už v první minutě překvapil diváky svou střelou od modré čáry Marinčin. Rychle letící puk doplachtil za překvapeného Kováře a Třinec vedl. Oceláři poprvé v sérii vedli. „V zápasech před tím to bylo složité, protože jsme museli pořád dotahovat. Jsme rádi, že jsme šli do vedení a možná proto jsme vyhráli zápas,“ řekl po utkání autor vítězného gólu.

Jenže Spartě se povedlo do konce první třetiny snížit. Marcinko sekl mezi nohy Warga, inkasoval stejně jako Forman v předchozím utkání trest 5 minut a do konce zápasu a Horák přesilovku využil, když dorazil za Kacetlova záda střelu Řepíka, která se odrazila od obou tyčí. „Je zajímavé, že Marci nehrál druhý zápas v Praze a taky jsme vyhráli. Asi ho budeme muset vyndat ze sestavy,“ usmál se po zápase trenér Zdeněk Moták.

Druhá třetina gól nenabídla, přesto šance byly na obou stranách, ale výborní gólmani na jedné i druhé straně puk za svá záda nepustili.

Vyrovnaný zápas, ve kterém byla o něco lepší Sparta, nakonec rozhodla 48. minuta. Nahození Kaňáka od modré čáry tečoval zpoza zad Voženílek a podruhé překonal Kováře. Třinečtí následně vsadili vše na defenzívu, Spartu nepustili do vyložených šancí a při závěrečné power-play pečetil výsledek vyhozením přes celé hřiště obránce Jeřábek.

Viděli jsme skvělou bitvu. Bylo to pokračování těch zápasů, které jsme viděli. Bojovali jsme, chtěli jsme vyhrát. Hráli jsme s důrazem a nasazením a byli jsme odměněni vítězným bodem, zhodnotil utkání trenér Zdeněk Moták.

Pátý zápas se hraje v neděli od 16:30 v pražské O2 Aréně. Oceláři dobře znají pocit vítězství z této haly, ať už z letošního play-off nebo z toho loňského, který skončil zlatou tečkou. Kdo půjde s postupovým mečbolem do WERK Arény? Sledovat to můžete živě přímo z haly nebo na televizním kanálu ČT Sport.