Kdo první bude moci rozhodnout sérii ve svůj prospěch? O tom se rozhodlo až v pátém čtvrtfinále v pražské O2 Aréně. Úspěšnějším celkem byli třinečtí Oceláři, kteří v první třetině proměnili přesilovou hru a těsné vedení i přes velký tlak soupeře nepustili.

Ocelářům na třetí vítězství stačilo pouhých 12 střel, což se stalo rekordem v samostatné české historii. Mnohem více práce měl brankář Ondřej Kacetl, který pochytal o dvacet pokusů více. Téměř stejnou porci zblokovali jeho spoluhráči.

Zápas rozhodla poslední minuta první třetiny. Po faulu na Marka Daňa hráli Oceláři přesilovou hru, Daniel Voženílek nahodil puk od pravého mantinelu na zadní tyč, kde číhal Martin Růžička, který nadvakrát dostal puk do odkryté branky. Daniel Voženílek si tak po dvou vítězných gólech připsal i asistenci u dalšího rozhodujícího gólu.

Sparta v další části zápasu tlačila, ve druhé třetině neproměnila ani jednu ze čtyř přesilovek, ve třetí k tomu přidala další dvě. Za to pečetit třinecké vítězství mohl v 52. minutě Voženílek, který ujel domácím obráncům, ale po kličce nastřelil jen tyčku. Třineckou výhru pečetil až při hře v power-play Kurovský, který využil nepřesného zachycení Kempného na modré čáře, dojel si pro puk a uklidil jej do prázdné branky. Na konečných 3:0 upravil svým prvním gólem v sérii Marko Daňo.

Oceláři v Praze urvali klíčové třetí vítězství a už dnes ve WERK Aréně můžou ukončit sérii. Šestý duel mezi Třincem a Spartou startuje v 17 hodin, stejně jako případný sedmý v pražské O2 Aréně.