Repríza loňského finále dopadla ve čtvrtfinále stejně. Sparta sice byla favoritem, ale Oceláři ukázali svou zkušenost a sílu a zvítězili v šestém utkání na domácím ledě jednoznačně 5:1. Slezané si zajistili postup mezi nejlepší čtyři celky a stále můžou snít o obhajobě titulu.

Oceláři předvedli v posledním zápase kontrolovaný výkon od úvodní minuty a v 8. šli zaslouženě do vedení. Po Marcinkově dobré práci před Kovářem se puk dostal ke zcela volnému Draveckému, který napodobil svého syna a rovněž v ten samý den skóroval do sítě pražské Sparty.

Sparta se snažila tlačit, ale v třinecké brance stál opět téměř neprůstřelný Ondřej Kacetl, který odrážel puky ke svým spoluhráčům. Dalšího gólu se tak dočkali třinečtí fanoušci. Třineckou přesilovku využil po narážečce s Růžičkou do prázdné branky zakončující Marcinko, který se vrátil na led po jednozápasovém trestu.

Třetí třetina už byla ve znamení sparťanské křeče. Toho využil ve 48. minutě Libor Hudáček. Slovenský útočník se rozjel od pravého mantinelu před Kováře, přesunul hokejku mezi nohy a střelou do horní poloviny branky napodobil slavný gól Marka Malíka z NHL.

Pražané se nakonec gólu dočkali, když Kempný z druhé vlny namířil puk přesně pod horní tyč. Dvougólový rozdíl dlouho nevydržel, protože Hořava měl v jednu chvíli na ledě šest hráčů i brankáře Kováře. Následovala přesilovka, kterou druhým gólem v zápase proměnil Marcinko.

Tečku za postupem přes Spartu udělal při hře bez brankáře Martin Růžička, který Pražanům píchl do přihrávky a odpálil puk přímo do branky.

„Sparta byla jeden z adeptů na titul, vyhlašovali to, šli si za tím. Jsem rád, že jsme porazili takto těžký tým. Kluci hráli výborně organizovaně, obětavě, jako tým. Zvládli jsme to, byli jsme efektivní v koncovce a stálo při nás štěstí. Jsme rádi, že jsme to takto zvládli. Chtěl bych za to všem poděkovat,“ řekl po zápase brankář Ondřej Kacetl.

„Byla to náročná série. Nic nám nedali zadarmo, museli jsme si to zasloužit. Rozhodla naše bojovnost, zvládli jsme sérii proti Litvínovu, o to víc nás těší, že jsme zvládli i tuto sérii,“ doplnil Tomáš Marcinko.

Třinečtí se v semifinále utkají proti Pardubicím, které v posledních dvou play-off soubojích vyřadili. Série startuje v neděli a v pondělí na ledě východočeského klubu a my pořádáme na tato utkání zájezd.