Na den přesně 25 let zpátky se Oceláři radovali z prvního postupu do finále přes Vítkovice. Stejný cíl mají Slezané i v sérii s Pardubicemi. K postupu jsou po třech zápasech o něco blíž než soupeř. Rozhodl o tom čtvrteční duel ve WERK Aréně, který Oceláři vyhráli 2:1.

Na třetí duel zavítali do třinecké haly také bývalé hvězdy spojené s předchozími tituly. Mezi diváky jste mohli vidět například Matěje Stránského, bratry Kovařčíky, Martina Vojtka, případně trenéra Břetislava Kopřivu.

Pardubice musely něco oproti druhému zápasu změnit a na ledě působily aktivnějším dojmem, jenže do velkých šancí se nedostaly. Ani Třinečtí příliš nezlobili, tři střely za třetinu jim však stačily na vedení, o které se v závěru úvodního dějství postaral parádní akcí Libor Hudáček.

Hosté vyrovnali po přestávce. Jeden z tahounů posledních play-off Ondřej Kacetl nedokázal zkrotit střelu od modré čáry, puk si dojel Vondráček a střelou do odkryté branky vyrovnal na 1:1. Ondra nás drží každý zápas, bez něj bychom nebyli, tam kde jsme,“ řekl Hrňa.

Rozhodující okamžik přišel od nečekané trojice ve 49. minutě. Chmielewski zavezl puk po levé straně do útočného pásma, kolem mantinelu jej poslal na modrou čáru, odkud vystřelil obránce Doudera. Will puk pouze betonem vyrazil před sebe, kde už číhal Erik Hrňa, který si přikopl kotouč před sebe a vzápětí uklidil puk do opuštěné branky. Měl jsem strach z toho, jak je odkrytá, aby se mi to nenamotalo na hokejku. Ještě jsem to měl pod nohama, ale naštěstí to tam spadlo,“ okomentoval gól úspěšný střelec.

Dynamo ještě v závěru zkusilo zatlačit Oceláře před branku, ale vyloženou šanci vedoucí k vyrovnání si nevytvořilo. Oceláři vynikající bojovností a precizním výkonem v defenzívě urvali druhý bod.

Nebyli jsme lepší v zápase, ale viděl jsem z naší strany spoustu bojovnosti, nasazení, obětavosti, zblokovaných střel, hlavně v přesilových situacích soupeře. Toho si velice vážím, děkuji hráčům a gratuluji, zhodnotil utkání trenér Moták.

Série pokračuje dalším zápasem v pátek na třineckém ledě. Na programu je i pondělní duel v Pardubicích, kde bude početná skupinka třineckých fanoušků. Vyprodává se třetí autobus, takže nenechávejte vše na poslední chvíli. Registrovat se můžete ZDE.