Vypadalo to nadějně, Oceláři mohli jít do vedení 3:1 na zápasy, jenže dlouho vyrovnaný zápas se nakonec překlonil na stranu Pardubic. Třinečtí tak pocestují na východ Čech za stavu 2:2.

Přestože Erik Hrňa po třetím utkání slíbil, že čtvrtý duel začnou jinak, nestalo se. Pardubice byli v první polovině zápasu lepším celkem a nebýt obětavosti hráčů a výborného Kacetla, Východočeši by brzy vedli. Velmi nepříjemným hráčem byl ještě na začátku sezóny útočník Philadelphie Lukáš Sedlák, ale domácího gólmana v první třetině nepřekonal.

Gólu se diváci nedočkali ani ve druhé části, přestože dobré možnosti měli Kurovský, Mandát, Sedlák nebo v závěru Hudáček, který se uvolnil kolem svého protihráče, ale svou jízdu nezakončil gólem.

Rozhodnutí padlo až ve třetí části. Ve 44. minutě Cienciala přihrál mezi kruhy Hykovi, ten viděl ještě lépe najetého Sedláka před Kacetlem. Zkušený útočník si položil třineckého brankáře na led a do odkryté části branky umístil černou gumu.

Pak už následoval velký tlak Ocelářů, který ale kýženým vyrovnáním neskončil. Řadu šancí zlikvidovali obětaví bránící hráči Pardubic a také gólman Will. Zvlášť gólové příležitost Nestrašila při hře bez brankáře byly blízko vyrovnání. Nestalo se, za to střelou do prázdné branky upravil výsledek Hyka.

Byl to docela dobrý zápas ve vysokém tempu na obě strany. Možná půlku zápasu měly opticky navíc Pardubice. Snažili jsme se vyrovnat, měli jsme tam toho docela dost a kluci taky hrají obětavě, takže to tam vylehali,“ zhodnotil zápas obránce Jakub Jeřábek.

Pardubičtí si výhrou vybojovali vyrovnání série. To také znamená, že WERK Aréna uvidí i šesté semifinále, které se uskuteční ve středu od 17 hodin.