Semifinále až do posledního zápasu. Oceláři si po roční přestávce znovu zahrají sedmý zápas, stejně jako tomu bylo před dvěma lety v sérii proti Mladé Boleslavi. O supersemifinále rozhodla první třetina.

Ocelářům vůbec nevyšel vstup do zápasu. Slezané hned v úvodu dostali přesilovou hru, ale Hudáček trefil tyč a Chmielewski o pár sekund později nedokázal dorazit do branky střelu Voženílka. Pardubice vzápětí trestaly, když zatlačily Oceláře a nahození Vály od modré čáry propadlo až do branky. Za další minutu už to bylo 0:2. Čerešňák zajel s pukem za branku a předložil jej Rákosovi, který z bezprostřední blízkosti nedal Kacetlovi šanci. Ještě hůř bylo domácím ve 14. minutě, kdy se gólově prosadil Vondráček.

Nepovedenou první třetinu odnesl střídáním gólman Kacetl, od druhé třetiny naskočil Mazanec, ale ani on s nulou dlouho nevydržel. V závěru druhé třetiny čelil přečíslení tři na jednoho, které zakončil střelou z pravé strany Zohorna.

Třinec se probral až v poslední části. „Tento tým má charakter. Šli jsme tam s tím, že neprohrajeme souboj, že za tím půjdem, ať to bude 5:0 nebo 7:0. My jsme chtěli ukázat, že na tom ledě necháme všechno a připravit se tím i do dalšího zápasu. Chtěli jsme ukázat, že nic není rozhodnutého. Pořád máme nastavené hlavy tak, že chceme jít dál,“ řekl po zápase Andrej Nestrašil. Pomohla mu k tomu úvodní branka Smitha ze 44. minuty. S přibývajícím časem stoupal tlak Ocelářů, který vyústil v další gól o šest minut později, kdy se prosadil Hudáček.

Pardubice rázem nevěděly, která bije. Po vyhození Košťálka domácí zahazovali jednu šanci za druhou, až Slezanům pomohl videorozhodčí, který odhalil, že po střele Nestrašila Will vyrazil puk betonem až za brankovou čarou. „Nebyl jsem si jistý, ale jel jsem za rozhodčím, ať se na to podívá. Viděl jsem, že ta šance tam byla. Ze shora mávali, že tam gól byl,“ těšilo Nestrašila. WERK Aréna bouřila a hnala své miláčky za vyrovnáním, jenže Ocelářům se nepovedla hra bez gólmana a Radil rozhodl o vítězství Pardubic.

V první a druhé třetině jsme udělali až příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. Ani třetí třetina, která byla z naší strany výborná, to nespravila,“ smutnil po zápase trenér Zdeněk Moták. Nyní musí tým připravit na sedmý zápas, který startuje v 17 hodin na ledě Pardubic. I na toto utkání můžete vyrazit, fanklub pořádá výjezd. Stále není vyprodáno.