Oceláři potvrdili, že v rozhodujícím sedmém finále jsou neporazitelní. Nesrazilo je ani domácí prostředí soupeře. Komplexním výkonem od první do poslední minuty nedali soupeři šanci na úspěch.

Domácí klub chtěl oslavit sto let od založení klubu mistrovským titulem, ale nakonec se mužstvo Petra Dědka muselo sklonit před dračí silou z Třince.

Pardubičtí vstoupili do zápasu velmi dobře a po střele Čerešňáka z 9. minuty vedli 1:0. Jenže Oceláři překvapili aktivní hrou a brzy vyrovnali. Trvalo jim to dvě a půl minuty, pak Voženílek našel rychlou přihrávkou v pravém kruhu Hrňu, který přesnou střelou pod horní tyčku srovnal účet.

Slezané měli v dalším průběhu možnost hrát dvě přesilové hry, ale ani jednu nevyužili. Gól vstřelili až při rovnovážném počtu hráčů na ledě. Kurovský ve 33. minutě přenechal na modré puk Čukstemu a semifinálový objev vstřelil druhou branku v letošním play-off. Třinec poprvé v zápase vedl. Domácí mohli vyrovnat v závěru druhé třetiny. Po vyloučení Hudáčka orazítkoval horní tyč Kacetlovy branky Kousal.

Třetí třetina se hrála podle východočeských not. Rulíkovi svěřenci byli aktivnější a mířili za vyrovnáním, jenže obětavý soupeř v čele s brankářem Kacetlem byli proti. Třinecký gólman zneškodnil únik Hyky. Pár minut na to Hykovu střelu do tyče dorazil Čerešňák pouze do bránícího Doudery.

Největší drama přišlo v samém závěru. Kousalovu střelu půl minuty před koncem zastavila tyč. Další akci Pardubic přerušilo posunutí branky třineckým gólmanem. Rozhodčí podlehli domácímu tlaku a nařídili trestné střílení. Kacetl vs. Hyka, souboj dvou opor vyhrála ta třinecká. Po Kacetlově úspěšném zákroku propukla v třineckém sektoru nevídaná radost, která vyvrcholila závěrečným hvizdem a postupem do finále.

Třinečtí hokejisté popáté v řadě postoupili do finále. Nová WERK Aréna uvidí už šesté finále z osmi možných. Soupeřem Ocelářů bude Mountfield, pro hradecký tým to bude finálová premiéra. Série startuje v úterý 18. dubna na hradeckém ledě. Na všechna venkovní utkání pořádá fanklub výjezd.