Hradec Králové vs. Oceláři. Po pěti letech se znovu střetli proti sobě. Výsledek byl podobný, Třinečtí zvítězili v obou zápasech na hradecké půdě a do WERK Arény si odvezli vedení 2:0.

Letos to bylo větší drama. V prvním utkání se dlouho čekalo na úvodní gól. Ten padl až v polovině zápasu, když se mezi domácími obránci protáhl Kurovský a prostřelil Machovského v hradecké brance.

Další góly padaly až v poslední části. Hned v první minutě překvapil domácího gólmana střelou z levé strany Voženílek. Poté zaúřadovali domácí. Uplynulo pár desítek sekund a Klíma rozradostnil ČPP Arénu poprvé. Podruhé se tak stalo o pár minut později, když Smoleňák tečoval do branky nahození od modré čáry. O vítězný gól se postarala dvojice Daňo – Voženílek, která se dostala do přečíslení dva na jednoho a exbudějovický útočník střelou do odkryté branky vrátil Ocelářům vedení. Domácí ještě jednou vyrovnali, ale proti byli třinečtí trenéři a následně i rozhodčí po shlédnutí videozáznamu. V poslední minutě upravil konečný výsledek střelou do prázdné branky Dravecký.

Druhý zápas přinesl větší drama. I v tomto utkání šli Oceláři do vedení. V 9. minutě se prosadil po Voženílkově přihrávce zpoza branky Martin Růžička, který vstřelil svůj 60. gól v play-off. Třinečtí měli v první části i další šance, ale proti byl gólman Machovský a branková konstrukce.

Domácí se prosadili po změně stran. Přesilovku využil pohlednou střelou přes obránce Jergl a vyrovnal. S přibývajícím časem stoupal tlak domácích a několikrát se zapotil i gólman Kacetl, ale druhý gól za svá záda nepustil.

Druhý zápas došel až do prodloužení. V něm byl Hradec aktivnějším celkem, místy i lepším, ale v 70. minutě se puk po Daňově střele dostal před brankou k Chmielewskému, který předložil kotouč do volného prostoru Voženílkovi. Fantom play-off v ofenzívě neváhal a bleskově dorazil puk do hradecké branky a rozradostnil zhruba dvě stovky třineckých fanoušků na hradeckém stadionu.

Vynikající výlet skončil nečekaným, ale výborným výsledkem pro Oceláře. Slezané budou moci celou sérii o víkendu ukončit. Třetí a čtvrtý duel startuje ve WERK Aréně shodně v 17:00.