Poslední krok schází třineckému klubu k zisku pátého mistrovského titulu! Předposlední bod zajistil na začátku druhé třetiny třetího finále proti Hradci Marko Daňo a Aron Chmielewski. Oceláři mohou dobýt Masarykův pohár už dnes.

WERK Arena zaplněná do posledního místa, bíločervené barvy po celém stadionu a bouřlivá atmosféra. To vše provázel duel chudý na góly.

Hned v úvodu musel zasáhnout Kacetl proti Okuliarově střele z před brankového prostoru. Na druhé straně Machovský vyrazil střelu Marcinka z levého kruhu, ale dorážející Růžička nedokázal vrátit puk do hradecké branky.

Druhá perioda patřila Ocelářům. „Po první třetině jsme začali hrát lépe a snažili jsme se eliminovat jejich přechody přes střední pásmo,“ prozradil po zápase kapitán Petr Vrána. Slezané se prosadili hned v první minutě. Chmielewského vyhození na útočnou modrou zachytil Marko Daňo. „Křičel jsem mu, ať mi to hodí po mantinelu, ale on to hodil žabkou středem. Na chvíli jsem ztratil puk z dohledu, ale hokejku jsem dal na led a přistálo mi to na bekhend. Jsem rád, že mě obránce nedostihl, dokázal jsem si puk zakrýt a pak to zvedl mimo lapačku,“ popsal jediný gól střelec Daňo.

Nejlepší střelec základní části se v play-off trefil poprvé do branky s brankářem. Do střelecké listiny se mohl zapsat i nahrávač, ale Chmielewski nevyužil důraz Marcinka před brankou a puk napálil jen do Machovského betonu.

Do třetí části šli Oceláři s cílem udržet těsný náskok, případně jej navýšit. Příležitost na to měl Marcinko, ale sám před Machovským nedokázal dostat puk za brankovou čáru. Na druhé straně neuspěl z dorážky Eberle. Nejlepší příležitosti měli černočervení po vyloučení Romana. Klíma stříleným pasem orazil puk o mantinel k Jerglovi, který měl před sebou odkrytou branku, ale trefil jen boční síť. Pár desítek sekund na to tečoval Blainovu střelu Okuliar, puk vylétl nad branku.

Hradeckým v závěru nepomohla ani hra bez brankáře. Platonický tlak na třineckou obětavou obranu neplatil. Domácí dokázali odrážet nepříjemné pokusy od modré čáry. V závěru sice Daňo vyhodil puk přes všechny čáry. Já jsem nevěděl, kolik tam je času. Už jsem tam měl jedno vyhození, které skončilo na mantinelu. Nechtěl jsem dát nějakou slabší žabku, která by skončila na modré u obránce, tak jsem to vyřešil takto, zavzpomínal Daňo. Následné tři sekundy uplynuly velice rychle, Nestrašil na buly nepustil soupeře ke střele.

Co rozhodlo o třineckém vítězství? „Kluci hráli obětavě, Marko dal gól a Káca nás podržel,“ popsal důležité body úspěchu Vrána. Oceláři vedou v sérii 3:0 a do čtvrtého zápasu mohou posílit o Libora Hudáčka, kterému skončil třízápasový trest za faul na pardubického Sedláka. „Pokud nastoupí, ude to velký přínos pro nás. Libor předváděl skvělé výkony v play-off a těšíme se, že ho budeme mít k dispozici, těší Daňa.

Ukončí Oceláři finálovou sérii doma nebo si Hradec vybojuje návrat domů? O tom se rozhodne v dnešním čtvrtém utkání na ledě WERK Arény. Zápas startuje v 17 hodin.